Ως έναν άκρως ελκυστικό τουριστικό προορισμό περιγράφει την Ελλάδα το CNN σε δημοσίευμά του στην ιστοσελίδα του. Επισημαίνει ότι η χώρα έχει εργαστεί σκληρά ώστε να κρατήσει σε χαμηλά σχετικά επίπεδα την εξάπλωση του Covid-19, αλλά και για να προσαρμόσει την τουριστική βιομηχανία της στα νέα δεδομένα της πανδημίας. Τα ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα και καταστήματα κάνουν ό,τι καλύτερο προκειμένου οι επισκέπτες να αισθανθούν ασφαλείς, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.
«Εάν αναρωτιέστε πώς έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός το όνειρο των διακοπών στην Ελλάδα με το γαλανό ουρανό, τις θάλασσες, τον λαμπερό ήλικα και την πιο νόστιμη σαλάτα, που έχετε δοκιμάσει ποτέ- δεν το έχει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Barry Neild, που υπογράφει το άρθρο.
«Η Ελλάδα έχει εργαστεί σκληρά για να προσαρμόσει την τουριστική σεζόν στην εποχή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού» σημειώνει, προσθέτοντας πως «προς το παρόν τουλάχιστον, αυτό φαίνεται να αποδίδει, ακόμη κι όταν ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας απειλεί ήδη άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Εν μέρει, χάρη στο γεγονός ότι, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί λίγα κρούσματα, κατά την επίσκεψή σας σε πολλά μέρη της Ελλάδας αυτή την περίοδο είναι σαν είναι βρίσκεστε σε μια χώρα όπου ουδέποτε επλήγη από τη νόσο Covid-19» προσθέτει. Και εξηγεί: «Υπάρχουν δηγίες, αλλά οι όμορφες παραλίες, οι πεντακάθαρες θάλασσες και οι παραθαλάσσιες ταβέρνες εξακολουθούν να σερβίρουν 100% αυθεντική ελληνική χαλάρωση που απαιτείται για να θεραπεύσουν τη «μαυρίλα» του lockdown».
Ο ανταποκριτής του CNN σημειώνει πως «δεν μπορούν όλοι να επισκεφθούν την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορά της μόνο σε ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλες λίγες χώρες αν και οι αξιωματούχοι είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι οι επισκέπτες των ΗΠΑ (εκτός του Τομ Χανκς) μπορεί να είναι ευπρόσδεκτοι πριν από το καλοκαίρι». Υπενθυμίζει επίσης ότι οι επισκέπτες πρέπει να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα πριν από την αναχώρησή τους, δίνοντας λεπτομέρειες για το πού θα μείνουν, ενώ κατά την άφιξή τους, υπόκεινται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και εάν βρεθούν θετικοί στον Covid-19 μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.
Από τις 15 Ιουλίου που η Αθήνα ήρε την απαγόρευση των αφίξεων από χώρες της Ε.Ε, τα αεροπορικά ταξίδια εξελίσσονται ομαλά. «Αν και η χώρα παραδέχεται ότι ορισμένοι ταξιδιώτες θα είναι αναπόφευκτα εισαγόμενα κρούσματα, η Ελλάδα πρέπει απεγνωσμένα να περιορίσει την εξάπλωση της νόσου προκειμένου να διατηρήσει τη ζωτική τουριστική βιομηχανία της σε λειτουργία για το υπόλοιπο του καλοκαιριού...» αναφέρει, ενώ σχολιάζει πως «τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες κάνουν ό,τι μπορούν για να νιώσουν ασφαλείς οι επισκέπτες. Το προσωπικό φορά μάσκες και - μερικές φορές - γάντια και πλήρη πλαστικά προστατευτικά προσώπου, ακόμη και αν είναι άβολα».
«Απολυμαντικά χεριών βρίσκονται παντού - σε λόμπι ξενοδοχείων, έξω από τα δωμάτια, μέσα στα δωμάτια, ακόμη και στα μικρά μπουκάλια στο μπάνιο, δίπλα στο αφρόλουτρο και το σαμπουάν που προσφέρονται δωρεάν στους ενοίκους. Τα τηλεχειριστήρια για την τηλεόραση και των κλιματιστικών είναι μερικές φορές τυλιγμένα σε πλαστικό» συνεχίζει, ενώ προσθέτει ότι υπάρχει ειδική σήμανση στο δάπεδο για την τήρηση των αποστάσεων, που δεν είναι πάντα εφικτή. Αντί για τον παραδοσιακό μπουφέ, το πρωινό σερβίρεται μεμονωμένα δυσχεραίνοντας το έργο των ξενοδόχων και των υπαλλήλων. Τα μέτρα, σημειώνει τηρούνται και από τα εστιατόρια, ακόμη και από τις μικρές ταβέρνες σε νησιά και χωριά.
«Εάν αναρωτιέστε πώς έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός το όνειρο των διακοπών στην Ελλάδα με το γαλανό ουρανό, τις θάλασσες, τον λαμπερό ήλικα και την πιο νόστιμη σαλάτα, που έχετε δοκιμάσει ποτέ- δεν το έχει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Barry Neild, που υπογράφει το άρθρο.
«Η Ελλάδα έχει εργαστεί σκληρά για να προσαρμόσει την τουριστική σεζόν στην εποχή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού» σημειώνει, προσθέτοντας πως «προς το παρόν τουλάχιστον, αυτό φαίνεται να αποδίδει, ακόμη κι όταν ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας απειλεί ήδη άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Εν μέρει, χάρη στο γεγονός ότι, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί λίγα κρούσματα, κατά την επίσκεψή σας σε πολλά μέρη της Ελλάδας αυτή την περίοδο είναι σαν είναι βρίσκεστε σε μια χώρα όπου ουδέποτε επλήγη από τη νόσο Covid-19» προσθέτει. Και εξηγεί: «Υπάρχουν δηγίες, αλλά οι όμορφες παραλίες, οι πεντακάθαρες θάλασσες και οι παραθαλάσσιες ταβέρνες εξακολουθούν να σερβίρουν 100% αυθεντική ελληνική χαλάρωση που απαιτείται για να θεραπεύσουν τη «μαυρίλα» του lockdown».
Ο ανταποκριτής του CNN σημειώνει πως «δεν μπορούν όλοι να επισκεφθούν την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορά της μόνο σε ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλες λίγες χώρες αν και οι αξιωματούχοι είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι οι επισκέπτες των ΗΠΑ (εκτός του Τομ Χανκς) μπορεί να είναι ευπρόσδεκτοι πριν από το καλοκαίρι». Υπενθυμίζει επίσης ότι οι επισκέπτες πρέπει να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα πριν από την αναχώρησή τους, δίνοντας λεπτομέρειες για το πού θα μείνουν, ενώ κατά την άφιξή τους, υπόκεινται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και εάν βρεθούν θετικοί στον Covid-19 μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.
Από τις 15 Ιουλίου που η Αθήνα ήρε την απαγόρευση των αφίξεων από χώρες της Ε.Ε, τα αεροπορικά ταξίδια εξελίσσονται ομαλά. «Αν και η χώρα παραδέχεται ότι ορισμένοι ταξιδιώτες θα είναι αναπόφευκτα εισαγόμενα κρούσματα, η Ελλάδα πρέπει απεγνωσμένα να περιορίσει την εξάπλωση της νόσου προκειμένου να διατηρήσει τη ζωτική τουριστική βιομηχανία της σε λειτουργία για το υπόλοιπο του καλοκαιριού...» αναφέρει, ενώ σχολιάζει πως «τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες κάνουν ό,τι μπορούν για να νιώσουν ασφαλείς οι επισκέπτες. Το προσωπικό φορά μάσκες και - μερικές φορές - γάντια και πλήρη πλαστικά προστατευτικά προσώπου, ακόμη και αν είναι άβολα».
«Απολυμαντικά χεριών βρίσκονται παντού - σε λόμπι ξενοδοχείων, έξω από τα δωμάτια, μέσα στα δωμάτια, ακόμη και στα μικρά μπουκάλια στο μπάνιο, δίπλα στο αφρόλουτρο και το σαμπουάν που προσφέρονται δωρεάν στους ενοίκους. Τα τηλεχειριστήρια για την τηλεόραση και των κλιματιστικών είναι μερικές φορές τυλιγμένα σε πλαστικό» συνεχίζει, ενώ προσθέτει ότι υπάρχει ειδική σήμανση στο δάπεδο για την τήρηση των αποστάσεων, που δεν είναι πάντα εφικτή. Αντί για τον παραδοσιακό μπουφέ, το πρωινό σερβίρεται μεμονωμένα δυσχεραίνοντας το έργο των ξενοδόχων και των υπαλλήλων. Τα μέτρα, σημειώνει τηρούνται και από τα εστιατόρια, ακόμη και από τις μικρές ταβέρνες σε νησιά και χωριά.