Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Κατά 40% αυξήθηκαν οι επιδοτούμενοι άνεργοι λόγω της κορονο-κρίσης

Με σαρωτικούς ρυθμούς αυξήθηκε το πλήθος όσων ανέργων λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ κατά το τελευταίο 5μηνο, λόγω των συνεπειών της κορονο-κρίσης και των κυβερνητικών μέτρων στήριξης των ανέργων.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι ρυθμοί αυτοί σχεδόν τριπλάσιοι σε σχέση με εκείνους της αύξησης του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων.

Αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων ως αναλογία των ανέργων συνολικά, φέτος και σε σχέση με πέρσι.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των επιδοτούμενων ανέργων στο 5μηνο Μαρτίου -Ιουλίου του τρέχοντος έτους  ανήλθε στους 174.901.

Αντίθετα, ο μέσος μηνιαίος όρος στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι είχε ανέλθει στους 103.203.

Μ΄άλλα λόγια, ο μέσος μηνιαίος όρος των επιδοτούμενων ανέργων κατά το προηγούμενο 5μηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι αυξήθηκε κατά 71.698 ή 40%.

Στο ίδιο διάστημα φέτος το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων αυξήθηκε μόλις κατά 14%.

Ο μέσος μηνιαίος όρος ανέργων, μεταξύ Μαρτίου -Ιουλίου 2020, ανήλθε στους 1.149.356. Το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, είχε ανέλθει στους 977.647. Μ΄ άλλα λόγια, αυξήθηκε κατά 162.709.

Η μεγαλύτερη -για την ακρίβεια σχεδόν τριπλάσια-  ποσοστιαία αύξηση του μέσου μηνιαίου όρου  των επιδοτούμενων ανέργων (40%) το προηγούμενο 5μηνο σε σχέση με την ποσοστιαία αύξηση του μέσου μηνιαίου όρου του  συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων (14%) έχει οδηγήσει στην αύξηση της αναλογίας επιδοτούμενων ανέργων -συνόλου ανέργων.

Αναλυτικά, οι επιδοτούμενοι άνεργοι το Μάρτιο -Ιούλιο 2019 αποτελούσαν, κατά μέσο μηνιαίο όρο το 12,3% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων.

Αντίθετα, στο αντίστοιχο διάστημα φέτος, οι επιδοτούμενοι άνεργοι ως ποσοστό του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε, κατά μηνιαίο μέσο όρο, στο 15%.  Συνεπώς σημειώθηκε μία αύξηση 2,7 μονάδων. Κατ΄άλλα, το ποσοστό των επιδοτούμενων ανέργων επί του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων φέτος μετά την εκτίναξη που σημείωσε τον περασμένο Απρίλιο, βαίνει μειούμενο. Από το 16,2% που έφτασε κατά τον προαναφερθέντα μήνα, έπεσε στο 15,1% το Μάιο και τον Ιούνιο, ενώ κατέληξε στο 13,4% τον Ιούλιο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com