Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

«Κούρεμα» οφειλών και για αγροτικές επιχειρήσεις

Η Δικαιοσύνη ανοίγει τον δρόμο για να μπορέσουν να μειώσουν σημαντικά τα πανωτόκια δανεισμού και οι αγροτικές επιχειρήσεις (και όχι μόνο οι αγρότες ως φυσικά πρόσωπα).




Σύμφωνα με πρόταση που υπέβαλε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη, δίνεται ουσιαστικά η δυνατότητα να διευρυνθούν οι κατηγορίες των απασχολουμένων στον αγροτικό τομέα, που μπορούν να συρρικνώσουν τις οφειλές από δάνεια, με την ένταξή τους στο ευνοϊκό καθεστώς του ν. 3259/04 που είχε βάλει χαμηλότερο πλαφόν στα πανωτόκια που βάραιναν τους αγρότες.

Μέσα από δικαστική διαφορά για τραπεζικό δάνειο και «φούσκωμά» του μέσω ανατοκισμών που έφερε σε δύσκολη θέση αγροτική επιχείρηση (ΕΠΕ) στην Αχαΐα, το Α΄ τμήμα Αρείου Πάγου έκρινε ότι το ζήτημα πρέπει να παραπεμφθεί στην πλήρη ολομέλεια Αρείου Πάγου για επίλυση, ως μείζονος σπουδαιότητας και γενικότερου ενδιαφέροντος, αφού αφορά το σύνολο των νομικών προσώπων που ασχολούνται στον αγροτικό τομέα.

Ετσι η ολομέλεια θα κρίνει εάν το ευνοϊκό «ψαλίδισμα» των πανωτοκίων του ν. 3259/04 έχει εφαρμογή, πέρα από τα φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα και μάλιστα τόσο σε προσωπικές (ομόρρυθμες - ετερόρρυθμες εταιρείες κ.λπ.) όσο και σε κεφαλαιουχικές (π.χ. ΕΠΕ), αγροτικούς συνεταιρισμούς κ.λπ.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com