Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αμεση έκδοση των συντάξεων εντός του 2015

Με ένα... κλικ στον υπολογιστή θα εκδίδονται οι συντάξεις από τα μέσα του 2015 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.





Με «εργαλείο» το ηλεκτρονικό σύστημα «Άτλας», που αυτή την περίοδο «χτίζουν» το υπουργείο Εργασίας και τα Ταμεία ψηφιοποιώντας την ασφαλιστική ιστορία κάθε ασφαλισμένου, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει από τον Νοέμβριο του 2014 να εμφανίζονται, ηλεκτρονικά, συγκεντρωμένα όλα τα «ένσημα» και οι ασφαλιστικές εισφορές για τον εργασιακό βίο από την 1/1/1994 και μετά και περί τα μέσα του 2015 για όλα τα έτη (και πριν από το 1994) με αποτέλεσμα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «να βγαίνουν άμεσα οι συντάξεις». Ο «Ατλας» θα καταργήσει από τον ερχόμενο Μάιο τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας. Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την απόφαση να κατατεθούν άμεσα τροπολογίες με τις οποίες:

Δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να συνταξιοδοτούνται από τον ΟΓΑ στο 62ο έτος της ηλικίας, εφόσον έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης (συμπεριλαμβανομένης της διαδοχικής).

Παρατείνεται κατά ένα χρόνο η «κάλυψη» ασφαλισμένων του ΙΚΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με τη συμπλήρωση 50 ενσήμων (αντί 100) καθώς και των μακροχρόνια ανέργων που θα έχαναν το δικαίωμα στις 28 Φεβρουαρίου. καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους.

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για όσους εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση χωρίς δική τους υπαιτιότητα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com