Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Εκκρεμότητες άνω των τριάντα ετών επιχειρείται να επιλυθούν με το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου (ΑΕΠ) και άλλες διατάξεις», που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αφορά υφιστάμενες Αθλητικές Εγκαταστάσεις Ποδοσφαίρου (ΑΕΠ) εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων.




Το υπουργείο Περιβάλλοντος με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την επίλυση ορισμένων χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της A' και B' Εθνικής Κατηγορίας (ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των Super League και Football League). Παράλληλα, με το ίδιο σχέδιο νόμου επέρχονται ορισμένες αναγκαίες τροποποιήσεις στον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό.

«Με τις θεσμικές μας πρωτοβουλίες προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις σε πραγματικά προβλήματα των πολιτών, της κοινωνίας και της οικονομίας, έχοντας ως βασικό στόχο να 'νοικοκυρέψουμε', ταυτόχρονα, τη λειτουργία του κράτους. Αυτό κάνουμε και για τα υφιστάμενα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Δίνουμε τη δυνατότητα επιτέλους, μετά από πολλές δεκαετίες, να ανακαινιστούν και να εκσυγχρονιστούν», όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης. Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να διευκολυνθούν οι εργασίες που βελτιώνουν την ασφάλεια των θεατών και τη στατική επάρκεια των γηπέδων. Παράλληλα, στοχεύει να δώσει ορισμένες περιορισμένες αλλά πολύ χρήσιμες για τους αθλητικούς συλλόγους δυνατότητες ανάπτυξης (φωτοβολταϊκά στα στέγαστρα, περιορισμένες εμπορικές χρήσεις).


 
website counter
friend finderplentyoffish.com