Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Προσφορές για ΑΔΜΗΕ στις αρχές Οκτωβρίου

Στις αρχές Οκτωβρίου τοποθετεί την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για το 24% του ΑΔΜΗΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού Διαχειριστή Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρισμού TERNA Ματτέο Ντελ Φάντε, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες κατά τη διάρκεια conference call, για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.




H ΤΕRNA είναι η μία από τις τέσσερις εταιρείες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την εξαγορά του πακέτου μετοχών του ΑΔΜΗΕ.

Ο κ. Ντελ Φάντε δήλωσε ακόμα ότι αναμένει την τελική επιλογή των προτιμητέων επενδυτών ως τα τέλη του 2016 και την υπογραφή της συμφωνίας τον Φεβρουάριο του 2017. Επίσης, δειυκρίνισε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να υποβάλει κοινή προσφορά με τον μέτοχό της, τη State Grid Corporation of China (SGCC).

Ας σημειωθεί ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους Θεσμούς, ο προτιμητέος επενδυτής θα πρέπει να έχει επιλεγεί ως τις 31 Οκτωβρίου και η συναλλαγή να ολοκληρωθεί ως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

H SGCC, που είναι και μέτοχος στον REN, του Διαχειριστή Μεταφοράς της Πορτογαλίας, είναι η μία από τις δύο κινεζικές εταιρείες που κατέθεσαν ενδιαφέρον. Η άλλη, η China Southern Power Grid, θεωρείται ότι βρίσκεται εκτός διαγωνισμού, καθώς δεν πληροί τους όρους της προκήρυξης περί σχέσης με ευρωπαϊκό διαχειριστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει δηλώσει την πρόθεσή της να συνεργαστεί με έναν εκ των τριών άλλων υποψηφίων.

Ο τέταρτος ενδιαφερόμενος είναι ο Διαχειριστής του γαλλικού δικτύου, ο RTE, εταιρεία 100% θυγατρική της EdF.

Oι Ιταλοί και οι Κινέζοι είχαν συμμετάσχει το 2014 στον παλαιό διαγωνισμό, που ματαιώθηκε. Τότε το 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ είχε αποτιμηθεί γύρω στα 600 εκατ. ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com