Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Δημόσιο: Ανατροπές στο "καθεστώς" των προσλήψεων

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ προβλέπει νομοσχέδιο το οποίο έφερε στη Βουλή το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο, βάσει όσων αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προβλέπει πως :



*από 1/1/2019 οι προσλήψεις πάσης φύσεως τακτικού και εποχικού προσωπικού φορέων της γενικής κυβέρνησης διενεργούνται βάσει πολυετούς και ετήσιου προγραμματισμού.

από την 1/1/2020, για την έγκριση οποιουδήποτε αιτήματος πρόσληψης τακτικού προσωπικού από φορείς της γενικής κυβέρνησης που έχουν υποχρέωση τήρησης ψηφιακού οργανογράμματος απαιτείται η προηγούμενη ανάρτηση σε αυτό της οικείας κενής θέσης.

Ο πολυετής προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού προϋποθέτει την κατάρτιση από τα αρμόδια υπουργεία και την υποβολή προς έγκριση στο υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επικαιροποιημένων 4ετών σχεδίων προγραμματισμού ανθρωπίνων πόρων. Για τους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού και τους εποπτευόμενους φορείς αυτών συντάσσεται χωριστό πολυετές σχέδιο.

Το συγκεντρωτικό 4ετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων που καταρτίζεται από το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης υποβάλλεται στο ΥΠΟΙΚ και λαμβάνεται υπόψιν για την κατάρτιση του εκάστοτε Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com