Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Παρατείνεται έως 31/7 η καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς με απόφαση του ΕΛΓΑ

Μέχρι τις 31 Ιουλίου παρατείνεται η εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς για το 2018, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ.



Έτσι, όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιές κατά το προηγούμενο έτος θα πρέπει να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές για το έτος 2018, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σε δελτίου Τύπου ο ΕΛΓΑ "οι παραγωγοί που έχουν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ θα πρέπει να ελέγξουν τις χρεώσεις που έγιναν στους λογαριασμούς τους με την αιτιολογία "ΕΛΓΑ ΕΑΕ 2018" και να συγκρίνουν τα ποσά αυτά με την ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ που αναγράφεται στην Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής έτους 2018" και συνεχίζει ως εξής: "Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει εισπραχθεί το σύνολο ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς θα πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ ΜΠ718, στην Τράπεζα Πειραιώς, το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2018 μέχρι τις 31/7/2019, προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις".

Επισημαίνεται τέλος ότι οι περιπτώσεις βεβαιωμένων οφειλών ασφαλιστικών εισφορών παλαιοτέρων ετών που εμποδίζουν την είσπραξη αποζημιώσεων μεταγενέστερων ετών μπορούν να θεωρηθούν εξοφληθείσες εφόσον έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση που τηρείται. Τυχόν ασφαλισμένοι με σχετικό πρόβλημα θα πρέπει να απευθύνονται με σχετική αίτηση στα υποκαταστήματα ΕΛΓΑ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com