Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Bloomberg: Στην πέμπτη θέση με τις πιο "άθλιες" οικονομίες η Ελλάδα

Στην πέμπτη θέση της κατάταξης του Bloomberg με τις πιο "άθλιες" οικονομίες παγκοσμίως βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ στην πρώτη θέση φιγουράρει η Βενεζουέλα, με επταψήφιο αριθμό πληθωρισμού, στα 8.000.000%.


Η Βενεζουέλα βρίσκεται στην κορυφή του Bloomberg Misery Index, ο οποίος συνοψίζει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και την ανεργία 62 οικονομιών, για πέμπτο συνεχόμενο έτος.
Η Βενεζουέλα και ορισμένες άλλες οικονομίες που κατατάσσονται στον "πιο άθλιο" δείκτη, βρίσκονται σε μια μάχη εναντίον του υψηλού πληθωρισμού και των υψηλών ποσοστών ανεργίας.
Οι φορείς χάραξης πολιτικής των περισσότερων άλλων χωρών φέτος αντιμετωπίζουν μια πιο διαφορετική πρόκληση: έναν περίπλοκο συνδυασμό χαμηλού πληθωρισμού και χαμηλής ανεργίας που συνδυάζει τα στοιχεία για την οικονομική υγεία με τις κατάλληλες απαντήσεις.
Η Ταϊλάνδη κερδίζει για άλλη μία φορά τον τίτλο της "λιγότερο άθλια" οικονομίας, αν και ο μοναδικός τρόπος της κυβέρνησης να μετρά την ανεργία την καθιστά λιγότερο αξιοσημείωτη από τη βελτίωση της Ελβετίας και την άνοδό της ως τη δεύτερη "λιγότερο άθλια" οικονομία και τη Σιγκαπούρη να βρίσκεται στην κορυφή.
Οι ΗΠΑ μετακινήθηκαν έξι θέσεις προς την 13η λιγότερο άθλια οικονομία και το Ηνωμένο Βασίλειο βελτιώθηκε τέσσερις θέσεις στην 16η λιγότερο άθλια.
Μαζί με τη Βενεζουέλα, στις περισσότερο "άθλιες" οικονομίες παγκοσμίως βρίσκονται η Αργεντινή, η Νότια Αφρική, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Ουκρανία- διατηρώντας τις θέσεις που κατείχαν και στο προηγούμενο έτος, και παρουσιάζοντας μικρή πρόοδο στην αντιμετώπιση της ανεργίας και του πληθωρισμού.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com