Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Επισκόπηση Τύπου


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καταρρέει λόγω χρεών το ΕΣΥ; Ενώ στο τέλος του 2008 ήταν 5,22 δισ., το 2009 θα είναι 2 δισ. ευρώ επιπλέον".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προς βέβαιη οικονομική κατάρρευση οδηγείται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως προειδοποιούν Προμηθευτές και Φαρμακοβιομήχανοι. Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας τον περασμένο Δεκέμβριο, οι επαγγελματίες του κλάδου διαμαρτύρονται ότι στα ταμεία των εταιρειών τους δεν έχουν φθάσει ακόμα τα... οφειλόμενα, γεγονός που αναμένεται να "εκτοξεύσει" τα χρέη του ΕΣΥ στα 7 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2009".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Λύσεις στα γρίφο των ημιυπαίθριων. Διευκρινίσεις για τη ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ δίνει η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "λύσεις στους γρίφους που περιέχει η ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τους ημιυπαίθριους χώρους δίνει η ΠΟΜΙΔΑ, παρουσιάζοντας και αναλύοντας όλες τις πτυχές της".

Η ΑΥΓΗ: "Κανονιές... με θύματα. Στο Α' εξάμηνο του 2009 οι ακάλυπτες επιταγές ξεπέρασαν το 1,8 δισ. ευρώ, ενώ η φούσκα των μεταχρονολογημένων επιταγών που κυκλοφορεί στην αγορά υπολογίζεται στα 380 δισ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει η κατάσταση στην αγορά, καθώς τον Ιούνιο σφραγίστηκαν 33.732 ακάλυπτες επιταγές συνολικού ύψους 338,36 εκατομμυρίων ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 290% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Έφοδος του ΣΔΟΕ σε όλες τις κρατικοδίαιτες τεχνικές εταιρίες που παίρνουν έργα από το Δημόσιο και τους δήμους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με κεραυνοβόλες επιχειρήσεις σε εκατοντάδες κρατικοδίαιτες τεχνικές εταιρίες, αρκετές από τις οποίες κατέχουν σημαντικό μερίδιο από την πίτα των συμβάσεων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, το πρώην ΣΔΟΕ ετοιμάζεται να ξετινάξει τις φάμπρικες των εικονικών τιμολογίων, που, σε ό,τι αφορά τον εργολαβικό κλάδο, στην κυριολεξία αποτελούν καθεστωτική δύναμη απάτης τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι χρόνια".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Η Κυβέρνηση πήγε διακοπές. Ο Πρωθυπουργός στην Ιταλία, οι υπουργοί στην παραλία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η απουσία του Πρωθυπουργού στη Μαδρίτη και στη Ρώμη ήταν η αφορμή που περίμεναν οι υπουργοί για να χαλαρώσουν τους ρυθμούς τους και να εγκαταλείψουν και πάλι το κυβερνητικό έργο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επιδοτήσεις έως 60% για μικρομεσαίους. 3 νέα προγράμματα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τρία νέα προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας παρουσίασε χθες ο Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΕΠΙΧΕΙΡΩ 2009". Στόχος τους, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, είναι όχι μόνο να στηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις εν μέσω της δυσχερούς διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, αλλά κυρίως να τους δώσουν μια νέα αναπτυξιακή πνοή".

ΕΘΝΟΣ: "Στερεύει από ρευστό η αγορά. Εκπτώσεις σε επίπεδα ξεπουλήματος διαφημίζουν οι έμποροι αλλά..."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις εκπτώσεις εναποθέτουν τις τελευταίες ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου οι έμποροι, την ώρα που η αγορά στεγνώνει από ρευστό. Από την αρχή του έτους έως και τον Ιούνιο τα "φέσια" (ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές) έφθασαν τα 1,77 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 200% σε σχέση με πέρσι".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Κομισιόν καταργεί την βίζα για τους Σκοπιανούς για χώρες της ΕΕ και τους δίνουν, έτσι, την δυνατότητα να ταξιδεύουν με διαβατήρια της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" και εμείς τρώμε... "Μακεδονικό"... ΒΙΖΑσκάμπιλο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "χωρίς κανένα διπλωματικό κύρος και επιρροή δείχνουν τα πράγματα ότι είναι η Ελλάδα στις χώρες εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλιώς δεν εξηγείται η πρόταση της Κομισιόν η οποία και υιοθετήθηκε να καταργηθεί η βίζα στους Σκοπιανούς για τις χώρες της Σένγκεν και ως εκ τούτου να ταξιδεύουν σ' αυτές με διαβατήρια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εν ψυχρώ "εκτέλεση" του υπουργού Εσωτερικών. Από Μαρκογιαννάκη - Ρουσόπουλο - Καρατζαφέρη - κόμματα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποστάσεις από την απόφαση του καθηγητή - υπερυπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου, για τον "αποκεφαλισμό" του κ. Κοραντή από την ηγεσία της ΕΥΠ πήρε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εμφύλιος στην Κατεχάκη. Διελκυστίνδα πολιτικής ισχύος και αλληλοϋπονόμευσης επί μισό χρόνο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αρένα ενδοκυβερνητικού αγώνα ισχύος έχει γίνει το υπουργείο Εσωτερικών και το μέγαρο της Κατεχάκη. Δύο αντίθετοι πόλοι κυβερνητικής εξουσίας συγκρούονται επί εξάμηνο και προκαλούν ηλεκτροπληξία στα θέματα της Εσωτερικής Ασφάλειας".

ΕΣΤΙΑ: "Ιδού η ευκαιρία για την Κυβέρνηση. Να τολμήση την φορολογική επανάσταση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις έχει στα χέρια της μία μεγάλη ευκαιρία. Να τολμήση γενναίες και ριζικές τομές σε θέματα που αγγίζουν το σύνολο των πολιτών, όπως είναι λ.χ. τα φορολογικά. Αν συνεχίση την άτολμη πολιτική της τελευταίας πενταετίας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθή σε καταψήφιση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επιτείνεται το πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά. Ιλιγγιώδης αύξηση ακάλυπτων επιταγών - Πλήττεται η εργασία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο ιλιγγιώδες ποσό των 16 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 7% του ΑΕΠ, έχουν ανέλθει στο 6μηνο οι οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τράπεζες και ιδιώτες που δεν εξυπηρετούνται, καθώς η οικονομική κρίση επιτείνει το οξύ πρόβλημα ρευστότητας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σεπτέμβριο ο εμβολιασμός ...με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. Νέα δέσμη μέτρων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη με προτεραιότητα στα παιδιά έως 15 χρόνων και τους ηλικιωμένους με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει μέσω των σχολείων και των παιδικών σταθμών και των ηλικιωμένων με τη μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μη μιλάς, μη γελάς σε παρακολουθεί η ΕΛΑΣ. Αστυνομικό κράτος στήνει η κυβέρνηση".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "μη μιλάς και μην κινείσαι γιατί σε παρακολουθεί η ΕΛΑΣ και ενίοτε η ΕΥΠ. Αυτό είναι το νέο δόγμα της κυβέρνησης, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας".

Η ΝΙΚΗ: "Οι εμφύλιοι τσακίζουν τη ΝΔ. Άγρια σύρραξη Παυλόπουλου - Μαρκογιαννάκη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση στη ΝΔ, με τον Κώστα Καραμανλή να παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις. Η ευθεία επίθεση του Χρ. Μαρκογιαννάκη κατά του Πρ. Παυλόπουλου για την "καρατόμηση" του πρέσβη Ι. Κοραντή από την ΕΥΠ, επιβεβαιώνει ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ο πνιγμένος από... την ΕΥΠ του πιάνεται. Η κυβέρνηση βρήκε "σωσίβιο" στη δεξιότερη στροφή".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τι άλλαξε λοιπόν και ο διπλωμάτης Κοραντής καρατομήθηκε εν ριπή οφθαλμού από τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ και μάλιστα μια στιγμή που η κυβέρνηση κοκορευόταν για την επιτυχία της; Η απάντηση είναι προφανής: Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εξαντλήσει πολύ γρήγορα τα "μεταρρυθμιστικά" -και μεσαίου χώρου- πολιτικά της κεφάλαια, έχει καταβαραθρωθεί στη συνείδηση του κόσμου και μετράει αντίστροφα τον χρόνο μέχρι τη δική της εκπαραθύρωση από την εξουσία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στόχος το λαϊκό κίνημα και η θωράκιση του πολιτικού συστήματος. Αποκλειστική χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "να ελέγξουν τα κόμματα της αστικής εξουσίας, για να μη γίνεται ευάλωτη η αστική διακυβέρνηση και να ετοιμάσουν το έδαφος για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ επιδιώκουν με τη δήθεν κατάργηση του "μαύρου πολιτικού χρήματος".

Metro "Μαζικοί εμβολιασμοί. Πακέτο μέτρων για την προστασία από τον ιό της νέας γρίπης ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην υιοθέτηση νέας δέσμης μέτρων προχωράει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα πανδημίας της νέας γρίπης, το οποίο αναμένεται από τους επιστήμονες να εκδηλωθεί το φθινόπωρο και τη χειμερινή περίοδο, δίνοντας πλέον έμφαση αφενός στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων -με προτεραιότητα τα παιδιά έως 15 ετών και τους ηλικιωμένους με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα- αφετέρου στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των δύσκολων περιστατικών".

Metropolis: "Μαζικοί εμβολιασμοί από το Σεπτέμβριο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού της νέας γρίπης, γεγονός που οδηγεί το υπουργείο Υγείας στη λήψη νέων μέτρων. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε μαζικούς εμβολιασμούς ευπαθών ομάδων, με προτεραιότητα στα παιδιά και τους ηλικιωμένους".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Φέσι στο φέσι και όποιος αντέξει. Αρνητικό ρεκόρ ακάλυπτων επιταγών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εντός σχεδίου 36.000 στρέμματα. Αλλάζει ο χάρτης του νομού Θεσσαλονίκης".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Έλεος! Ε, όχι και το νερό! Συστράτευση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com