Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Και επιδοτήσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες δίνει η κυβέρνηση

Τις επιδοτήσεις αξίας 250 εκατ ευρώ προς ιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς λογιστές και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες- επιστήμονες, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου σε σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των φορέων.
Η προκήρυξη του προγράμματος επιδοτήσεων που χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια (ΕΣΠΑ) θα στηρίζει την αγορά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού.


Όπως δήλωσε σχετικά ο κ Γάννης Παπαθανασίου, η δράση έχει ύψος δημόσιας δαπάνης 250 εκατ. ευρώ. Τα βασικά του σημεία είναι τα εξής:

* Υπολογίζεται ότι επιδότηση θα λάβουν περίπου 50.000 επαγγελματίες.

* Η αξία των επιδοτήσεων για ιατρούς και οδοντιάτρους φθάνει στις 20.000 ευρώ για μηχανικούς στις 8.000 ευρώ και για τους υπόλοιπους έως τις 5.000 ευρώ

* Αφορά συγκεκριμένα την επιδότηση για την αγορά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού από γιατρούς, οδοντιάτρους, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές και οικονομικούς συμβούλους

Τα ποσοστά ενίσχυσης θα είναι 80% για τους νέους επαγγελματίες (5ετία στο επάγγελμα) ενώ για τους παλαιότερους η ενίσχυση φθάνει στο 50%.

* Οι προτάσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου και η αξιολόγηση θα γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται η προσκόμιση δικαιολογητικών.

* Δικαίωμα συμμετοχής θα έχει όποιος είναι πραγματικά ελεύθερος επαγγελματίας και να μην έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας από κάποιον εργοδότη. Θα πρέπει επίσης να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος πριν την 1η Ιανουαρίου 2009

* Θα υπάρχει κατώτατο όριο ακαθάριστων εσόδων από την άσκηση του επαγγέλματος, με βάση τη φορολογική δήλωση. Τέθηκε, σύμφωνα με τον κο Παπαθανασίου «γιατί θέλουμε να επιβραβεύσουμε τους φορολογικά ευσυνείδητους επαγγελματίες και όχι αυτούς που φοροδιαφεύγουν, δηλώνοντας εξωπραγματικά χαμηλά εισοδήματα».

* Δεν θα υπάρχει εισοδηματικό όριο για τα Άτομα με Αναπηρία και τους επαγγελματίες που ζουν και εργάζονται σε χαρακτηρισμένους ορεινούς όγκους και νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

Τι επιδοτείται

Α. εξοπλισμός πληροφορικής (Η/Υ και περιφερειακά)

Β. απαραίτητο ειδικό λογισμικό (software)

Γ. εξειδικευμένος εξοπλισμός σύγχρονης τεχνολογίας για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας (π.χ. ιατρικά μηχανήματα).

 
website counter
friend finderplentyoffish.com