Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Παράταση για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών ζητούν οι εταιρείες τηλεφωνίας

Τη χρονική μετάθεση της εφαρμογής, για διάστημα τουλάχιστον 3-4 μηνών, του μέτρου της ταυτοποίησης των χρηστών καρτοκινητής τηλεφωνίας, ζήτησε σήμερα από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γ.Στεφανόπουλος.


Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας, είπε ότι το νομοσχέδιο έρχεται αιφνιδιαστικά και χωρίς διάλογο και γι’ αυτό ακριβώς ζητείται μία χρονική μετάθεση της εφαρμογής για 3-4 μήνες για κατάλληλη προετοιμασία δεδομένου ότι υπάρχουν 10.000 σημεία διαθέσεως καρτών.

Επίσης επισήμανε ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θεωρούν ότι ο χρόνος για την ταυτοποίηση των 9 εκατομμυρίων ενεργών καρτοκινητών είναι ανεπαρκής και προέβλεψε ταλαιπωρία των καταναλωτών.

Τόνισε δε ότι το συνολικό κόστος από την αλλαγή της ταυτοποίησης και τις όποιες επιπτώσεις θα μετακυλισθεί στον καταναλωτή, ενώ εκτίμησε ότι αναμένεται να είναι πτωτική η τάση των πωλήσεων κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής των μέτρων.

Ακόμη δήλωσε πως ήδη με τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα αύξησης της φορολογίας στα καρτοκινητά πλήττεται ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας.

Ο Γ.Στεφανόπουλος αναφορικά με το υπό επεξεργασία σχετικό νομοσχέδιο, είπε ότι δεν θα πρέπει να υπερεκτιμώνται τα αγαθά από την ταυτοποίηση, αλλά ούτε και να υποεκτιμώνται οι επιπτώσεις στην αγορά, τις οποίες ο ίδιος έκρινε πολύ μεγάλες και ανέφερε ότι σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη που εφαρμόσθηκαν αντίστοιχα μέτρα, προηγήθηκε πολύχρονη διαβούλευση με τις εταιρίες- παρόχους και όλες οι διαδικασίες έγιναν με πολύ προσεκτικά βήματα πάντοτε προς όφελος των καταναλωτών και της ανάγκης να μη προκληθεί αναστάτωση και νευρικότητα στην αγορά.

Ανέφερε δε το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας όπου πρόσφατα αποσύρθηκε το αντίστοιχο νομοσχέδιο για να μελετηθεί περισσότερο.

Ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις αλλαγών στο νομοσχέδιο στην κατεύθυνση γραφειοκρατικής απλούστευσης των διαδικασιών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com