Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Στις γειτονιές 218 αστυνομικοί

Τα καθήκοντα τους ανέλαβαν οι πρώτοι 218 αστυνομικοί της γειτονιάς σε συνολικά 45 αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες 17 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στην πρώτη εξάμηνη φάση εφαρμογής του θεσμού επιλέχθηκαν περιοχές με κριτήριο την πυκνότητα και τις ιδιαιτερότητες του πληθυσμού, την υψηλή εγκληματικότητα και τις δυνατότητες συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών με τις αρχές.

Οι αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες ανά δύο με δίκυκλα σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες ενώ θα φέρουν ειδικό διακριτικό σήμα. Όπως τονίζεται αποστολή τους είναι η προληπτική αστυνόμευση μέσω προσωπικών επαφών με πολίτες, συλλόγους και φορείς. Ακόμη, θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι, σε πολίτες, τοπικούς φορείς, καταστηματάρχες, σχολεία κλπ. που θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους στα κινητά τους τηλέφωνα, ή μέσω του γραφείου τους στο αστυνομικό τμήμα.

Η πρώτη εβδομάδα τονίζεται πως θα είναι αναγνωριστική καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα παρακολουθήσουν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θα αναλάβουν τα επίσημα καθήκοντα τους στις 18 Ιανουαρίου.

Η κατανομή των 218 αστυνομικών της γειτονιάς γίνεται ως εξής: 114 σε 57 τομείς στην Αττική, 28 σε 14 τομείς στην Θεσσαλονίκη, 4 στην Κρήτη, 8 στην Πελοπόννησο, 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 4 στην Κεντρική Μακεδονία, 12 στην Θεσσαλία, 8 στη Στερεά Ελλάδα, 10 στην Ηπειρο, 4 στα Ιόνια Νησιά, 8 στη Δυτική Ελλάδα, και 10 στο Νότιο Αιγαίο.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com