Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Στοιχεία από τους Γερμανούς περιμένει το Πειθαρχικό για τον Ζαγοριανό

Εν αναμονή στοιχείων από τη Γερμανική Δικαιοσύνη βρίσκεται το Πειθαρχικό Συμβούλιο έτσι ώστε να κρίνει αν θα επιβάλει πειθαρχική ποινή στον μέχρι πρότινος ανακριτή της υπόθεσης της Siemens, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Νίκο Ζαγοριανό.


Οι πέντε πρόεδροι Εφετών που απαρτίζουν το Συμβούλιο ανέβαλαν την έκδοση απόφασης για τον κ. Ζαγοριανό, αναμένοντας συγκεκριμένα στοιχεία από το Εφετείο του Μονάχου. Αυτά θα αφορούν στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση, πρώην "νούμερο ένα" της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκου, αλλά και τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του.

Όπως σημειώνεται, τα γερμανικά έγγραφα κρίνονται απαραίτητα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο καθώς η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στον κ. Ζαγοριανό σχετίζεται και με τις ανακριτικές πράξεις στις οποίες προέβη ή δεν προέβη, μετά την διαφυγή του κ. Χριστοφοράκου στην Γερμανία.

Οι εφέτες θέλουν να διαπιστώσουν αν η απόφαση των Γερμανικών δικαστηρίων για την μη έκδοση του κατηγορουμένου θα μπορούσε να είχε αποτραπεί εαν είχαν γίνει οι κατάλληλοι χειρισμοί από τον ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιανουαρίου η Ολομέλεια Εφετών θα αποφασίσει αν ο ανακριτής Ζαγοριανός θα διωχθεί ποινικά για τις ίδιες κατηγορίες.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com