Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Μειώνονται 20 ή 30% οι συντάξεις των βουλευτών

Από 1η Απριλίου (πληρωμή 31.03.2013) και αναδρομικά από την αρχή του χρόνου θα εφαρμοστούν οι μειώσεις των βουλευτικών συντάξεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου 4093/2012, κατά 20% εφόσον λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα ή κατά 30% εφόσον λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη, όπως διευκρίνισε χθες ι το υπουργείο Οικονομικών .






Η καθυστέρηση , σύμφωνα με το υπουργείο. οφείλεται στο γεγονός ότι το μηχανογραφικό αρχείο δεν ήταν ενημερωμένο για το εάν ο οποιοσδήποτε συνταξιούχος του Δημοσίου, και φυσικά και οι βουλευτές , λαμβάνουν και άλλη σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα.

Μετά τη νέα αυτή περικοπή η συνολική μείωση των βουλευτικών συντάξεων θα ξεπεράσει το 60%. Με τα έως τώρα δεδομένα έχουν πέσει από τα 3.866 ευρώ καθαρά το 2009 στα 1975 ευρώ (-51,1%).

Επιπλέον όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών από τις αρχές του έτους ότι ισχύει για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου και αφορά στην περικοπή της σύνταξης (κατά 70%) εφόσον ο συνταξιούχος εργάζεται ή την αναστολή καταβολής της, έχει εφαρμογή και για τους συνταξιούχους βουλευτές.

Επίσης σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προβλέπεται η κατάργηση του δικαιώματος βουλευτικής σύνταξης για όσους εκλεγούν από εδώ και στο εξής.

Τέλος η σύνταξη βουλευτή ο οποίος μετά τη συνταξιοδότησή του επανεκλέγεται, αναστέλλεται.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com