Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Εκρηξη δικαστών κατά εκτελεστικής εξουσίας και τρόικας

«Σκληρά» επέκριναν και πάλι οι δικαστικοί λειτουργοί την εκτελεστική εξουσία αλλά και την τρόικα για τα τραγικά κοινωνικά αδιέξοδα, τη λεηλασία αποδοχών και συντάξεων, τις απαξιωτικές δηλώσεις-παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ενώ καταλόγισαν στη νοσούσα κρατική μηχανή την κύρια ευθύνη για την «εκρηκτική» εκκρεμότητα σχεδόν μισού εκατομμυρίου υποθέσεων στον χώρο της διοικητικής δικαιοσύνης.





Κατά τη γενική συνέλευση της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών υπογραμμίστηκε με έμφαση ότι τα μνημονιακά μέτρα αυξάνουν δραματικά τις εισερχόμενες υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια, με συνέπεια να μην είναι πλέον διαχειρίσιμος ο όγκος των εκκρεμοτήτων και το πρόβλημα καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης υπογραμμίζοντας ότι «η κοινωνία χειμάζεται δεινά, υποφέρει, στενάζει», κάλεσε τους δικαστικούς λειτουργούς να είναι κοντά στους 1,5 εκατ. ανέργους και τους 2 εκατ. νεόπτωχους και να υπερασπιστούν τη σχέση τους με την κοινωνία, που τους έχει ανάγκη.

Οι διοικητικοί δικαστές επέκριναν δριμύτατα το πολιτικό σύστημα για την τεράστια κρίση και τη διαφύλαξη των προνομίων του, τους «ξένους πάτρωνες», υπογραμμίζοντας την προσπάθεια και τον κίνδυνο να μετατραπεί ο δικαστής σε αλλοτριωμένο γραφειοκράτη. «Εκρηκτικό» χαρακτήρισαν όλοι το πρόβλημα των εκκρεμών υποθέσεων, ενώ ο υπουργός σημείωσε ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχει καμφθεί η αξιοπιστία του δικαστικού συστήματος. Η γενική επίτροπος διοικητικών δικαστηρίων Ελ. Διακομανώλη επισήμανε απόφαση που επιδικάζει αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτη γιατί η πρωτόδικη κρίση χρειάστηκε 8 χρόνια (και η θεώρησή της 5 μήνες)!

 
website counter
friend finderplentyoffish.com