Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ Πώς θα νοικιάσετε φθηνότερα αγροτεμάχια

Κίνητρα για την προσέλκυση νέων αγροτών που θέλουν να ενοικιάσουν αγροτεμάχια που ανήκουν στο Δημόσιο και να τα εκμεταλλευτούν, δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.




Το πρόγραμμα μίσθωσης ακινήτων που έχει ξεκινήσει από πέρυσι, εμφάνιζε δυσκολίες και προβλήματα και για το λόγο αυτό το υπουργείο προχωρεί σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Οπως είπε χθες στη Βουλή ο Αθ. Τσαυτάρης, θα κατατεθεί νέος νόμος τις επόμενες ημέρες με τον οποίο θα αίρεται για την περίπτωση των βοσκοτόπων που είναι δημόσιες εκτάσεις το όριο των 100 στρεμμάτων. Επίσης αίρονται και τα προβλήματα που δημιουργούσε ο παλιός νόμος αναφορικά με την υποχρεωτική καταβολή εκ μέρους των κτηνοτρόφων του ποσού των 5 ευρώ ανά στρέμμα για τη μίσθωση των εκτάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νόμο 4061/2012, η ανώτατη έκταση που μπορεί να νοικιάσει κάποιος είναι τα 100 στρέμματα με σκοπό την παραγωγή τροφίμων, φυτικής ή ζωικής προέλευσης ή ζωοτροφών ή για βόσκηση. Σημαντική είναι και η μείωση του ενοικίου για τους ενδιαφερόμενους. Μέχρι τώρα οι αγρότες έπρεπε να πληρώσουν 5 ευρώ το στρέμμα ενώ πλέον, το ποσό αυτό πέφτει. Οπως είπε ο κ. Τσαυτάρης «το νέο νόμο αναφέρεται ότι μπορεί να δοθούν μέχρι 5 ευρώ το στρέμμα και κρίνεται από τους τοπικούς άρχοντες ανάλογα με την αξία και τη ζήτηση αν θα δώσουν 1 ευρώ, ή 2 ευρώ ή 3 ευρώ ή περισσότερα ευρώ -μέχρι 5 ευρώ για τους κτηνοτρόφους- προκειμένου να απαλύνουμε και το κόστος».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com