Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΣΕΠΕ Αλλάζει το κλίμα στην αγορά εργασίας. Αυξάνονται οι προσλήψεις

Αλλάζει το κλίμα στην αγορά εργασίας. Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει το ΣΕΠΕ και στηρίζεται στην αύξηση των νέων προσλήψεων το α' τρίμηνο του έτους κατά 7,79% σε ετήσια βάση, καθώς και στο γεγονός ότι οι εργοδότες επέλεξαν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης (αύξηση κατά 19,25%) σε σχέση με τις ευέλικτες μορφές, είναι στοιχεία που αποτυπώνουν τη «μεταστροφή του κλίματος» στην καθημαγμένη αγορά εργασίας.




Εξίσου ενθαρρυντική, είναι η μείωση των μετατροπών συμβάσεων εργασίας από πλήρη σε μερική και εκ περιτροπής απασχόληση (μείωση κατά 23,37%) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, προσθέτει το ΣΕΠΕ.

«Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και το μεγάλο κοινωνικό κόστος που έχει επιφέρει η αύξηση της ανεργίας το τελευταίο διάστημα, τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται σήμερα από το ΣΕΠΕ για το Α΄τρίμηνο του 2013, συνιστούν ''θετικό σήμα'' σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΠΕ.

Το α' τρίμηνο του 2013, για πρώτη φορά από το 2010, διαπιστώνεται αύξηση των νέων προσλήψεων κατά 7,79% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σημαντικό στοιχείο είναι και ότι οι εργοδότες, οι οποίοι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο προχώρησαν σε νέες προσλήψεις επέλεξαν την πλήρη απασχόληση των εργαζομένων (αύξηση κατά 19,25%) σε σχέση με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Επιπλέον, «εξίσου ενθαρρυντικό» κρίνει το ΣΕΠΕ, το γεγονός της μείωσης των μετατροπών συμβάσεων εργασίας από πλήρη σε μερική και εκ περιτροπής απασχόληση (μείωση κατά 23,37%) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com