Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Fitch: Αναβάθμιση σε Β-... με 3μηνη καθυστέρηση

Η Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων κατά δυο «κλικ» σε B- από CCC, με σταθερή προοπτική.



Η αναβάθμιση αυτή, αναμενόταν στις 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες ακολουθώντας τα χνάρια της Standard & Poor's, η οποία αναβάθμισε την Ελλάδα σε Β- μετά το πέρας της διαδικασίας επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, στις 18 Δεκεμβρίου του 2012. Αλλά αυτό δεν έγινε τότε και έγινε σήμερα με καθυστέρηση πάνω από 3 μήνες.

Δυο ημέρες πριν από εκείνη την ημέρα ο ίδιος διεθνής οίκος ανέφερε σε έκθεσή του ότι η Ελλάδα πέτυχε τους δημοσιονομικούς στόχους του 2012 μέσω των μεγαλύτερων περικοπών στις κρατικές δαπάνες και της επαναγοράς χρέους. Θα χρειαστεί, ωστόσο, πιο βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις για να μπει σε διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Η Fitch έλεγε τότε πως θα απαιτηθούν πιο βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων η αναδιάρθρωση του χρηματοοικονομικού τομέα και οι ιδιωτικοποιήσεις, για να επανέλθει η οικονομία σε βιώσιμη αναπτυξιακή οδό, προβλέποντας περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4%.

Σημείωνε ακόμη ότι αν και η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλά για να εξισορροπήσει τα μεγέθη της, έχει πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσει το έλλειμμα σε επίπεδα χαμηλότερα του 3%, ενώ υπογράμμιζε πως το ελληνικό χρέος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στα ανώτατα επίπεδα του 179% για να υποχωρήσει στο 124% περίπου έως το 2020.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com