Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Ψάξτε τον πραγματικό ιδιοκτήτη της Nobilis και θα βρείτε την αλήθεια

«Ψάξτε να βρείτε τον αληθινό δικαιούχο της Nobilis». Αυτό το μήνυμα έστειλε μέσω του δικηγόρου του στους δικαστές ο εκ των κατηγορουμένων Νίκος Γεωργουλάκης, ο οποίος στα χαρτιά εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας το κρίσιμο διάστημα που γίνεται η μεταβίβαση του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτουστη Βίκυ Σταμάτη.




Οπως είπε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Νίκου Γεωργουλάκη, Νίκος Φακατσέλης, «η θέση αυτή μεθοδεύτηκε από άλλους συγκατηγορουμένους του, εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης από τρίτους, χωρίς ο ίδιος να έχει βούληση γι' αυτό» .

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Νίκου Μαϊτού. Όταν έφτασε να απαντήσει σε ερωτήσεις του δικηγόρου της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξη Κούγια, τα βέλη πέρασαν δίπλα από την πρώην σύζυγο του Ακη Τσοχταζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ.

Και αυτό γιατί όπως παρατήρησε ο Αλ. Κούγιας παρατηρείται «διπλή μεταχείριση» σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των δύο γυναικών του Ακη Τσοχατζόπουλου: Στην πρώην σύζυγό του δικαιολογείται ότι με βάση τα εισοδήματά του αγόρασε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Ψυχικό, ενώ τη Βίκυ Σταμάτη την έκανε, όπως χαρακτηριστικά είπε, «υποχείριο της τράπεζας», αφού όπως είναι γνωστό το ακίνητο της Αρεοπαγίτου αγοράστηκε με δάνειο ύψους 800.000 ευρώ.

Από την πλευρά της η Αρετή Τσοχατζοπούλου, μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, υποστήριξε ότι τα εισοδήματά της καλύπτουν πλήρως τα ακίνητα που αγόρασε.

Πάντως και σήμερα έφτασαν στο δικαστήριο νέα στοιχεία για την πορεία ενός εμβάσματος 2.070.000 ευρώ από τον Μιχάλη Ματαντό, εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΙΕ που εμπλέκεται στην υπόθεση της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων, ενώ όπως κατέθεσε ο μάρτυρας στο ΣΔΟΕ υπάρχει και άλλη ανοιχτή έρευνα για τα εξοπλιστικά στην υπηρεσία του που βρίσκεται στο στάδιο συγκέντρωσης στοιχείων.

Στο μεταξύ, τα πολλαπλά αιτήματα δικαστικής συνδρομής της ελληνικής δικαιοσύνης για την πορεία ύποπτων εμβασμάτων που συνδέονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Οσα μάλιστα συνδέονται με την εν εξελίξει για τις χρυσές μίζες με βασικό κατηγορούμενο τον Ακη Τσοχατζόπουλο διαβιβάζονται και μετά την έναρξη της διαδικασίας στο δικαστήριο.

Τη Δευτέρα έφτασαν νέα στοιχεία για την πορεία εμβάσματος ύψους περίπου δυο εκατομμυρίων δολαρίων. Από την πλευρά του ο δικηγόρος του πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσαλής, προανήγγειλε την κατάθεση πορίσματος λογιστών που καταλήγουν, όπως είπε, σε καταιγιστικά συμπεράσματα και το κατηγορητήριο «είναι στον αέρα».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com