Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Στο πειθαρχικό οι 268 διοικητικοί υπάλληλλοι των ΑΕΙ που δεν απογράφησαν

Περίπου 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι, επί συνόλου 1.968 οι οποίοι εργάζονται σε κλάδους και διευθύνσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, έκαναν -σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας- απογραφή των τυπικών προσόντων τους μέχρι και τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.




Αφού αξιολογηθούν τα στοιχεία με τα προσόντα των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που απογράφηκαν, αναμένεται να επιλεγούν οι 1.349 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος ένα μέρος αυτών -περίπου οι 650- θα διεκδικήσουν να καλύψουν τις κενές θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που έχουν ελλείψεις, ενώ άλλοι θα απορροφηθούν σε δημόσιες υπηρεσίες όπου υπάρχουν ανάγκες.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων αμφισβητούν τον αριθμό αλλά και το περιεχόμενο των δηλώσεων απογραφής, λέγοντας ότι περιλαμβάνουν ελλιπή, ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα, στοιχεία, ενώ χθες παρέδωσαν στο υπουργείο «δήλωση ανυπακοής» με τις υπογραφές 1.250 συναδέλφων τους που αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να απογραφούν.

Πάντως, στη χθεσινή γενική συνέλευση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ υπήρξαν διαφωνίες ια τη στάση που πρέπει να κρατήσουν εφεξής οι διοικητικοί υπάλληλο. Μέλος του συλλόγου δήλωσε ότι αφού ψηφίστηκε η τροπολογία Με την οποία προβλέπεται ότι όσοι δεν απογραφούν θα τεθούν σε αργία θα πρέπει οι υπάλληλοι να στείλουν τα στοιχεία, προκαλώντας ένταση και αποχώρηση συναδέλφων του. Τελικώς, η συνέλευση συνεχίστηκε και αποφασίστηκε συνέχιση της απεργίας έως και την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com