Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Αδ. Γεωργιάδης: «Επί 40 χρόνια κάναμε πάρτι με τα λεφτά των άλλων»

Την άποψη ότι επί 40 χρόνια κάναμε «πάρτι με τα λεφτά των άλλων» εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ «πρέπει να μάθει να ζει με τα δικά του λεφτά».





Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε, μεταξύ άλλων, επίθεση και κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως ο Γ. Παπανδρέου με τη φράση «λεφτά υπάρχουν» «ήταν παιδί της πρώτης δημοτικού μπροστά σε αυτά που λέει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας».

«Τι τους λέει σήμερα; Ελάτε να τα φάτε...», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατό να συνεχίσει να λειτουργεί σε μια αγορά, η οποία έχει συνηθίσει να τον υπερχρεώνει με στόχο να δημιουργεί πλασματικούς τζίρους».

Αναφερόμενος στη μορφή που θα έχει ο ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι κλίνει προς έναν ΕΟΠΥΥ που θα λειτουργεί μόνο ως αγοραστής υπηρεσιών από συμβεβλημένους γιατρούς και όχι ως πάροχος με δικά του ιατρεία.

Ερωτηθείς μάλιστα για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούσαν να μπουν στη δεξαμενή της κινητικότητας σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ γίνει μόνο αγοραστής, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε πως αυτοί ανέρχονται σε περίπου 10.000, ενώ σε ό,τι αφορά τις υπερχρεώσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ υποστήριξε πως όσοι έχουν προβεί σε πλασματικές χρεώσεις θα έχουν ποινές, ενώ αντίθετα οι «σωστοί επαγγελματίες θα επιβραβευθούν».




 
website counter
friend finderplentyoffish.com