Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μείωση 5% των δημοτικών τελών στη Θεσσαλονίκη

Μείωση των δημοτικών τελών κατά 5% αποφάσισε για το 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης κατά τη συνεδρίαση του.





Ωστόσο, στη διαδικασία της συζήτησης των τριών θεμάτων (καθορισμός τελών στάθμευσης οχημάτων για το 2014, αναπροσαρμογή συντελεστών τελών καθαριότητας και φωτισμού και καθορισμός τελών για χρήση κοινόχρηστων χώρων, συμμετείχαν και τελικά ψήφισαν μόνο 16 σε σύνολο 49 δημοτικών συμβούλων, γεγονός που προκάλεσε την δυσαρέσκεια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου.

Σύμφωνα με όσα εγκρίθηκαν, για το 2014 θα ισχύσει οριζόντια μείωση κατά 5% στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού (για το 2013 είχαν ισχύσει μειώσεις έως 10% για τα νοικοκυριά και έως 6% για τους επαγγελματίες).


Εξάλλου, μειωμένα κατά 50% θα είναι για μια ακόμα χρονιά τα δημοτικά τέλη για τους πολύτεκνους, για τους τυφλούς αλλά και για τα άτομα με ποσοστά αναπηρίας από 80% και πάνω. Επίσης και για το 2014 προβλέπεται μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% για τους άπορους, οι οποίοι θα κληθούν να προσκομίσουν στον δήμο τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στο μεταξύ, αμετάβλητα στο 1,70 ευρώ ανά ώρα θα παραμείνουν τα τέλη στάθμευσης κατά το 2014. Τα τέλη αυτά ισχύουν στο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας, για τους χώρους που ελέγχονται με ειδική κάρτα (στις ζώνες όπου έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρονικά παρκόμετρα κατά μήκος της Βασιλίσσης Όλγας και της Βασιλέως Γεωργίου) και για τους χώρους βραχυχρόνιας στάθμευσης που ελέγχονται με ηλεκτρονικά παρκόμετρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com