Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Νικολόπουλος, Καπερνάρος, Κυριαζής: Γιατί δεν ψήφισαν την άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α.

Τους λόγους για τους οποίους δεν υπερψήφισαν το αίτημα για άρση ασυλίας των 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής,(Π. Ηλιόπουλου, Ε. Μπούκουρα, Γ. Γερμενή, Η. Παναγιώταρου, Η. Κασιδιάρη και Χρ. Αλεξόπουλου)αποκάλυψαν σε δηλώσεις τους μετά την ψηφοφορία, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Β. Καπερνάρος, και ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Κυριαζίδης.




Ο κ. Νικολόπουλος υποστήριξε πως ήθελε να καταψηφίσει την άρση ασυλίας μόνο για τον Π. Ηλιόπουλο, λέγοντας ότι έχει διαγνώσει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την δίωξή του χρυσαυγίτη βουλευτή. Ωστόσο, επειδή δεν υπήρχε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε έναν από τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά ένα ενιαίο, κατέληξε να ρίξει άκυρο και για τους τρεις.

«Την ώρα που τον άκουγα να μιλάει για την κόρη του που θα γεννηθεί σε λίγες ημέρες, έφερα μπροστά μου τα τέσσερα πιτσιρίκια μου», δήλωσε σχετικά με τον κ. Ηλιόπουλο ο κ. Νικολόπουλος.

Από πλευράς του ο κ. Καπερνάρος δικαιολόγησε το «παρών» που ψήφισε, ως κίνηση διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η κατηγορία περί «στάσης» σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, έχρηζε περαιτέρω εξειδίκευσης.

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης, αιτιολογώντας το «λευκό» που ψήφισε στην περίπτωση του Χρυσαυγίτη βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που κατηγορείται για παράνομη χρήση συχνοτήτων, εκτίμησε ότι το αδίκημα δεν αφορούσε τη βία, ότι τελικά ο βουλευτής τη Χρυσής Αυγής κατείχε νόμιμη άδεια και δήλωσε «αλίμονο, αν η δημοκρατία εκδικείται».



 
website counter
friend finderplentyoffish.com