Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ Citigroup: Τέλη Οκτωβρίου οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα

Αναβολή μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου παίρνουν οι σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας για το ακανθώδες ζήτημα κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2014.




Τα ανωτέρω σχολιάζουν οι αναλυτές της Citigroup, κατά τους οποίους, η τρόικα αναχώρησε από την Αθήνα την περασμένη Κυριακή χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τα μέτρα εκείνα που θα πρέπει να ληφθούν για το 2014, ώστε η Ελλάδα να κατορθώσει να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα.
Σύμφωνα με τη Citigroup, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα προς τα τέλη Οκτωβρίου, αφού καμία κρίσιμη απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί προτού σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία.
Ακανθώδες ζήτημα παραμένει ταυτόχρονα και το ακριβές ύψος του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας, υποστηρίζει επίσης η αμερικανική τράπεζα.
"Αδιευκρίνιστος είναι ο χρόνος επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα", δήλωσε ωστόσο σήμερα ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ, Οlli Rehn, o Simon O' Connor.
Όσον αφορά στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, του Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, ανέφερε ότι για την έγκρισή της δεν χρειάζεται πολιτική απόφαση σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρκεί η έγκριση της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης (Euro Working Group).



 
website counter
friend finderplentyoffish.com