Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

'ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ' Goldman Sachs: Προσοχή στα ελληνικά ομόλογα!

H Ελλάδα δεν θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές κεφαλαίου και ως εκ τούτου οι διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές θα συνεχίσουν να απασχολούν τους επενδυτές, αναφέρει σε έκθεση της η Goldman Sachs.




Ο διεθνής οίκος επισημαίνει πως μολονότι το PSI και η απόφαση του Eurogroup να επιμηκύνει τα δάνεια του EFSF έχουν μειώσει την παρούσα αξία του ελληνικού δημόσιου χρέους, η Ελλάδα θα χρειαστεί χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα για να τηρήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των κρατών μελών της ευρωζώνης είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθούν μακροπρόθεσμα.

Εν τω μεταξύ τα ελληνικά ομόλογα συναλλάσσονται κοντά στα ιστορικά υψηλά (54%) της μετά – PSI εποχής, πολύ πάνω από τα χαμηλά του 11% τον Μάιο του 2013.

Η GS υποστηρίζει ότι στις τρέχουσες τιμές διατηρεί μια επιφυλακτική στάση, μέχρι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να στείλουν πιο ισχυρά σήματα για παροχή επιπρόσθετης στήριξης.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com