Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Κίνδυνος από το Heartbleed για τις συσκευές με Android

Εκατομμύρια συσκευές που «τρέχουν» Android παραμένουν ευάλωτες στο κενό ασφαλείας Heartbleed, που εδώ και μία εβδομάδα χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές στην ιστορία του διαδικτύου.



Η Google ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι smartphones και ταμπλέτες που «τρέχουν» την έκδοση 4.1.1 του Android, που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια, ενδέχεται να βρίσκονται σε κίνδυνο. με απλά λόγια απειλούνται με υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τους.

Ο διαδικτυακός κολοσσός προχώρησε στη δημιουργία μίας ενημέρωσης ασφαλείας, η οποία, όπως αναφέρει το BBC, δεν καλύπτει συσκευές που «τρέχουν» μεταγενέστες εκδόσεις του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος.

Με το Heartbleed να έχει προκαλέσει παγκόσμιο πανικό, οι ειδικοί ηλεκτρονικής ασφάλειας προειδοποιούν οτι εκατοντάδες εφαρμογές παραμένουν «ακάλυπτες» στο κενό ασφαλείας, συνιστώντας σημαντική απειλή για τους χρήστες.

Μεταξύ αυτών και το δημοφιλές λογισμικό instant messaging BBM της Blackberry για Android.

Η καναδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εκδόσει ενημέρωση ασφαλείας μέχρι την Παρασκευή, αλλά και ότι εκτιμά ως «εξαιρετικά μικρό» τον κίνδυνο εκμετάλλευσης του κενού από χάκερς. Στο μεταξύ η εφαρμογή παραμένει διαθέσιμη για «κατέβασμα» από το App Store της Apple και το Google Play.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com