Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ζητούμενο η αξιολόγηση και οι μεταρρυθμίσεις

Την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης επισήμανε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κατά την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Επιμελητηρίου, τονίζοντας πως όσο καθυστερεί, τόσο πολλαπλασιάζονται οι αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και μεγαλώνει η ύφεση.



Ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος υπογράμμισε επίσης τη σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, προκειμένου να επιστρέψουν οι καταθέσεις και οι επενδυτές στη χώρα και να μπει η οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης.

«Για να εξισορροπηθεί η αναμενόμενη ύφεση, θα πρέπει παράλληλα με τα δημοσιονομικά μέτρα να προχωρήσει η εφαρμογή και των αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων, ώστε να υπάρχει ελπίδα ανάταξης της οικονομίας μέσα στο 2016. Η ενότητα και ο συνεκτικός λόγος του επιχειρηματικού κόσμου θα επιτρέψουν την πειστική και πιεστική παρέμβασή μας, ώστε η δημόσια διοίκηση να προχωρήσει με ταχύ ρυθμό στην υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων»,, σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ακόμη πως «η Ελλάδα χρειάζεται δουλειές και για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και για να διατηρήσουμε αυτές που ακόμη υπάρχουν χρειάζονται ανάπτυξη και επενδύσεις. Το σύνθημα Ανάπτυξη και Δουλειές λοιπόν θα χαρακτηρίσει το έργο του Επιμελητηρίου και θα αποτελέσει τον κοινό παρονομαστή όλων των δράσεών μας για τη φετινή χρονιά».

Μεταρρυθμίσεις
Όπως υπογράμμισε στόχος του Επιμελητηρίου για την προάσπιση της υγιούς επιχειρηματικότητας, είναι να κινηθεί ενεργά με τη σύσταση ενός Ανεξάρτητου Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας. Το Συμβούλιο αυτό, σκοπό θα έχει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, πέρα από μεμονωμένα ατομικά ή άλλα συντεχνιακά συμφέροντα»’. Το «παρών» έδωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. David D. Pearce και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com