Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Θα ήταν μια ωραία ... καταστροφή!

Τα όσα αποκάλυψε την Τρίτη το βράδυ ο Γιάννης Στουρνάρας κάποιους δεν τους παραξένεψε.



Αλλωστε, είναι λίγο - πολύ γνωστά τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και τα capital controls. Πιο μεγάλη σημασία έχουν τα όσα είπε για τα σχέδια ορισμένων κύκλων στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, για άμεση ενεργοποίηση του plan B που είχαν στο μυαλό τους.

Οταν, όμως, με τον πλέον επίσημο τρόπο ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας λέει ξεκάθαρα ότι κάποιοι «τρελοί» ετοίμαζαν εισβολή στο Νομισματοκοπείο και τη δημιουργία παράλληλου νομίσματος, τότε γίνεται αντιληπτό σε πόσο δύσκολη θέση βρέθηκε η Ελλάδα. Και πόσο κοντά βρίσκεται η καταστροφή από τη σωτηρία, ο «θάνατος» της οικονομίας από την ομαλή της πορεία. Σε μια χώρα που δεν είχε και δεν έχει περιθώρια για λάθη, ορισμένοι ιδεοληπτικοί, χωρίς να γνωρίζουν τους στοιχειώδεις κανόνες της ελεύθερης οικονομίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία, έκαναν σχέδια για «ρεσάλτο» στο θησαυροφυλάκιο της χώρας. Επιμένουν δε ακόμη και σήμερα για την ορθότητα της πολιτικής τους, παρά το γεγονός ότι έχουν απομονωθεί.

Οι αποκαλύψεις είναι σοκαριστικές, διότι απλά δείχνουν την ελαφρύτητα με την οποία αντιμετωπίστηκε στους πρώτους μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η κρίση στην οικονομία. Εάν υιοθετούνταν τότε οι προτάσεις τους, η Ελλάδα σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετική, αφού θα προσομοίαζε με χώρα της Αφρικής. Ευτυχώς επικράτησε η φωνή της λογικής και όλα αυτά που είπε με ιδιαίτερη ψυχραιμία ο κ. Στουρνάρας μοιάζουν με κακόγουστη φάρσα. Αλλωστε, ακόμη και τότε είχαν δημιουργηθεί «γραμμές άμυνας» απέναντι σε αλλοπρόσαλλες εισηγήσεις αφρόνων πολιτικών. Σίγουρα ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε οι σοβαροί οικονομικοί παράγοντες θα άφηναν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα μνημόνια και οι σκληρές περιοριστικές πολιτικές είναι άδικες και έχουν ανοίξει βαθιές πληγές στην ελληνική κοινωνία. Ομως, κανείς δεν μπορεί και να διανοηθεί ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις του συγκεκριμένου παρανοϊκού plan B.

Ή, μάλλον, δεν αποκλείεται να αναφωνούσαμε όλοι αυτό που έγραψε κάποτε ο Νίκος Καζαντζάκης: «Ήταν μια ωραία καταστροφή».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com