Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

«Ξέφυγε» η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη

«Εκτροχιασμό» της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης κατά 350 εκατ. ευρώ, κατακόρυφη αύξηση της ιδιωτικής φαρμακευτικής δαπάνης και ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά, καταγράφεται μεταξύ άλλων, στον έναν χρόνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.



Την ίδια στιγμή, η πολυδιαφημιζόμενη ρύθμιση για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων από την κυβέρνηση, ισχύει από το 2014! Το μόνο που προσθέτει είναι να επιτρέπει τη δωρεάν περίθαλψη για τακτικά περιστατικά και των μη νομίμως ευρισκόμενων στην Ελλάδα, σε μία περίοδο μάλιστα που η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι σε τραγικό σημείο.

Τα παραπάνω στοιχεία ανακοίνωσαν χθες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας κατά την παρουσίαση της «Μαύρης Βίβλου της Υγείας στον ένα χρόνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΝΔ
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας άσκησαν δριμεία κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας κάνοντας λόγο για ένα μείγμα διαχειριστικής ανεπάρκειας και ιδεοληψίας. Έκαναν δε σύγκριση των 43 προεκλογικών σημείων του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία με τα μετεκλογικά έργα. Όπως είπαν, μεταξύ άλλων, η προκήρυξη των 500 θέσεων ιατρών και νοσηλευτών για να ανοίξουν κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο αριθμός των οποίων μειώθηκε κατά 80 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθυστέρησε τέσσερις μήνες, ο διαγωνισμός για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ολοκληρώθηκε κατά το ήμισυ, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ έχουν φτάσει στο 1,8 δισ. ευρώ, τα νοσοκομεία ξεμένουν από υλικά, τα ΠΕΔΥ είναι διαλυμένα και το ένα ευρώ ανά συνταγή ασφαλισμένου ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να ισχύει.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com