Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μια παρουσίαση δίσκου όλο «φως»

Ο Μάκης Αϊβάζογλου παρουσίασε τη «Λαμπυρίδα» του σ’ ένα ΞΕΦΩΤΟ γεμάτο κόσμο!




Μουσικές, τραγούδια, «ζεστά» βλέμματα και αισθήματα…Όλα τα είχε η παρουσίαση της πρώτης προσωπικής δουλειάς του Μάκη Αϊβάζογλου, στη μουσική σκηνή ΞΕΦΩΤΟ. Δεκάδες φίλοι του καλλιτέχνη έφτασαν στο χώρο με προσμονή να δοκιμάσουν το «απ’ αλλού φερμένο». Και ο Μάκης Αϊβάζογλου τους το πρόσφερε γενναιόδωρα.
Με τη στήριξη των δικών του ανθρώπων, μουσικών, στιχουργών και τραγουδιστών, κατάφερε να δώσει το δικό του παλμό στη χειμωνιάτικη νύχτα. Από το «Φύσα βοριαδάκι…» και το «Εγώ θα είμ’ εδώ μέχρι το «Μια λαμπυρίδα αγάπης» και το «Τρελό αστέρι» κάθε τραγούδι του δίσκου μεταφραζόταν σε δεκάδες εικόνες, κάθε άκουσμα…περνούσε στα χείλη όσων βρέθηκαν στο ζεστό χώρο του ΞΕΦΩΤΟΥ. Κι επειδή οι ξεχωριστές στιγμές γεννιούνται εκεί που δεν το περιμένεις, όσοι βρέθηκαν τη Δευτέρα στο ΞΕΦΩΤΟ, έζησαν μερικές τέτοιες, μοναδικές στιγμές, με αγαπημένους τραγουδιστές που ερμήνευσαν λατρεμένα τραγούδια. «Ήταν μια στιγμή» (αλλά τι στιγμή) ερμήνευσε ο Κώστας Πρατσινάκης, τις «Μέλισσες» τραγούδησε και ξεσήκωσε το «μαγαζί στο πόδι» η Φωτεινή Βελεσιώτου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι παρουσιαστές της βραδιάς…«Καλοτάξιδο» ευχήθηκε στον καλλιτέχνη η Αναστασία Γρηγοριάδου του 9,58FM κι ως φιλόλογος αναφέρθηκε στις λαμπυρίδες του Παπαδιαμάντη. Στο πάθος και τη λάμψη «του Μάκη» εστίασε ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής σημειώνοντας ότι μέσα από αυτό το δίσκο ο καλλιτέχνης «άνοιξε τα άδυτα της τεχνικής γνώσης» κι αποκαλύπτοντας ότι η φιλία τους «κρατάει απ’ το στρατό» Για την «ποιοτική ύπαρξη του Μάκη» μίλησε η λογοτέχνις-κριτικός Κατερίνα Ασημακοπούλου. Όλοι, καλλιτέχνες, φίλοι, δημιουργοί, θαμώνες του ΞΕΦΩΤΟΥ, ένωσαν τη φωνή τους σε δύο ευχές. Η μία για το δίσκο και η άλλη για τα Χρόνια Πολλά, καθώς η παρουσίαση συνέπιπτε με τα γενέθλια του Μάκη Αϊβάζογλου.
Η τζαζ, η ροκ και η Λαμπυρίδα
Κατά δήλωση του ίδιου του καλλιτέχνη, αυτός ο δίσκος «του ’βγαλε όλη τη jazz Φλώρινα από μέσα του αλλά και το ροκ κομμάτι του που…σιγομουρμούριζε». Ο δίσκος περιλαμβάνει 10 τραγούδια σε μουσική δική του και σε στίχους των Φροσύνη, Ηρακλή Κριεζή, Βασίλη Γιαννιώτη, Περικλή Κυπραίου, Μάγδας Μιχαηλίδου-Άουαντ, Ιωάννας Ιωαννίδου και Βίκυς Γκούμα. Τραγουδούν ο Μάκης Αϊβάζογλου, η Μαρία Θωίδου και ο Αργύρης Μπακιρτζής. To εξώφυλλο σχεδίασε η Φωτεινή Φιλοξενίδου. «Ήταν ένα μαγικό ταξίδι!» σημείωσε ο συνθέτης «Μουσικοί, τραγουδιστές, ηχολήπτες, φίλοι! Άλλοι ήρθαν σπίτι μου και γράψαμε με καφέ και κουλουράκι, άλλοι στο ζεστό studio POLYTROPON με τον υπομονετικό και σοφό στις παρεμβάσεις του Λεωνίδα Μπεϊλή στη κονσόλα»
Σε κάθε τάξη μια κιθάρα…
Ο Μάκης Αϊβάζογλου υπηρέτησε για πολλά χρόνια στα δημόσια σχολεία ως δάσκαλος. Η μουσική δε θα μπορούσε να μην αποτελεί μέρος της καθημερινής διδασκαλίας. Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει «σε κάθε τάξη που είχα, υπήρχε μία κιθάρα, ένα τουμπερλέκι…» Έπαιζε μουσική για τα παιδιά και τα έβγαζε βόλτα στη Φύση. Ήθελε τα παιδιά να αποκτούν μια πιο στενή σχέση μεταξύ τους. «Τα διαλείμματα δε φτάνουν για κάτι τέτοιο» παραδέχεται. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής του θητείας δημιούργησε πολλά εργαστήρια μουσικής σε συνεννόηση με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, οργάνωσε παιδικές ορχήστρες και χορωδίες, διοργάνωσε συναυλίες. Γιατί όπως χαρακτηριστικά λέει «Η γνώση είναι στη μουσική, στην παρέα, στο παιχνίδι»

https://www.youtube.com/watch?v=4LAVTaeOo70

Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα
Τηλ 2314015911 & 6931091534


 
website counter
friend finderplentyoffish.com