Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

H χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας

Με κυνικό τρόπο ο Μπ. Μουσολίνι είχε κάνει την εξής δήλωση για τη δημοσιογραφία: «H δημοσιογραφία σε οδηγεί παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις εγκαίρως».



Στην περίπτωση της υπόθεσης των εκβιασμών επιχειρηματιών και τραπεζιτών ή στελεχών ΔΕΚΟ από δημοσιογράφους(;) ισχύει απόλυτα. Εγκατέλειψαν από νωρίς το επάγγελμα, προκειμένου να γίνουν... επιχειρηματίες με χρήματα βουτηγμένα στον εκβιασμό.

Η υπόθεση αυτή, έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, κι ενδεχομένως να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο σεισμό σε περίπτωση που η έρευνα επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα. Και είναι η μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσει η κάθαρση στον χώρο της παραδημοσιογραφίας που λαθροβιεί εκβιάζοντας ή πουλώντας εκδούλευση σε επιχειρηματίες, πολιτικούς και ανθρώπους που έχουν χρήματα ή επιδιώκουν να μην απασχολούν την επικαιρότητα.

Ηταν κοινό μυστικό ότι στον χώρο της δημοσιογραφίας υπάρχουν και εκβιαστές που ντροπιάζουν το επάγγελμα από το οποίο ζουν χιλιάδες οικογένειες. Κι όπως συμβαίνει σε κάθε επαγγελματικό κλάδο, οι λίγοι «βρόμικοι» θα χαρακτηρίζουν το σύνολο. Ωστόσο, μόνο με τον απηνή διωγμό όσων αποδεδειγμένα είναι κοινοί εκβιαστές κι έχουν κάνει τεράστιες περιουσίες (αν και οι μισθοί στον χώρο της δημοσιογραφίας είναι πλέον ψίχουλα) θα καθαρίσει το επάγγελμα.

Το σκάνδαλο, όμως, έχει και μια διαφορετική, οικονομική διάσταση. Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, κι όχι μόνο, έχουν συγκεκριμένο ποσό που διαθέτουν για την προβολή τους, και ορθώς πράττουν. Οταν όμως η μικρή πλέον διαφημιστική πίτα μοιράζεται στους εκβιαστές εξαιτίας ακριβώς της εγκληματικής τους δράσης, τότε χάνουν χρήματα υγιείς επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης. Κλείνουν σοβαρά «μαγαζιά», απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι και υποβαθμίζεται η ποιότητα της ενημέρωσης ακριβώς γιατί η παραδημοσιογραφία κυριαρχεί και αρπάζει τα χρήματα που δίνονται από τις εταιρείες, τις τράπεζες ή τις ΔΕΚΟ.

Για να ξαναβρεί, λοιπόν, η δημοσιογραφία τη χαμένη της τιμή οφείλει να συνεργαστεί με τις αρχές, προκειμένου να ξεριζωθούν τα «ζιζάνια». Οι εκβιαστές δεν έχουν καμιά θέση σε ένα λειτούργημα όπως η δημοσιογραφία. Ανήκουν στη φυλακή.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com