Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Λιγότερα μαθήματα στις εξετάσεις

Μείωση του αριθμού των μαθημάτων στις εξετάσεις των Γυμνασίων και Λυκείων και, παράλληλα, περιορισμό της διδακτέας ύλης περιλαμβάνει το «πακέτο» των αλλαγών που θα γίνουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τη νέα σχολική χρονιά.



Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης θα ανοίξει τα «χαρτιά» του για το θέμα στη συνάντησή του με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ με τη συνέντευξή του στην «ΗτΣ» (με ημερ. 28/5/2016) προϊδέασε για τις αλλαγές λέγοντας: «Επιδίωξή μας είναι τόσο η ποσοτική διεύρυνση του διδακτικού χρόνου στη Μέση Εκπαίδευση με τον περιορισμό του αριθμού των μαθημάτων που θα περιλαμβάνονται στις προαγωγικές και στις απολυτήριες εξετάσεις όσο και η ποιοτική εμβάθυνση στα διδασκόμενα μαθήματα. Η επιδίωξη καλλιέργειας της κριτικής σκέψης των μαθητών προϋποθέτουν τον περιορισμό της έκτασης της διδακτέας ύλης, με την άρση επικαλύψεων και την αφαίρεση όσων ενοτήτων κριθούν ως λιγότερο αναγκαίες...».

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ
Εν τω μεταξύ, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου πραγματοποιείται σήμερα έκτακτη σύνοδος προέδρων ΤΕΙ προκειμένου να εξετασθούν τα πορίσματα του διαλόγου για την Παιδεία. Ήδη, όμως, με ανακοίνωσή της η τριμελής γραμματεία της συνόδου χαρακτηρίζει ως «μονόπλευρο» το πόρισμα, σημειώνοντας ότι καμία από τις εισηγήσεις των μελών από τα ΤΕΙ που συμμετείχαν στην Επιτροπή δεν ελήφθη υπόψη. Επίσης, επισημαίνει ότι ο προτεινόμενος διαχωρισμός των τμημάτων των ΤΕΙ σε τέσσερις κατηγορίες, προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί η θέση τους στην ανώτατη εκπαίδευση, είναι «αυθαίρετος, υποβολιμαίος και ουσιαστικά αντισυνταγματικός». Καταλήγει δε, πως η μόνη εφικτή πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί είναι τα ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα να γίνουν Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com