Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΓΛΥΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ”: ΤΟ ΕΛΑΦΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ

Το ελαφρό τραγούδι, το τραγούδι της ελληνικής μπελ επόκ, ξεκίνησε τη δεκαετία 1920-1930 κι εξελίχθηκε τη δεκαετία του 1960 στο Νέο Κύμα.



Με συνθέτες με μουσικές σπουδές, που άντλησαν τις επιρροές τους από την ιταλική και τη γαλλική σχολή, όπως οι Αττίκ, Σπάρτακος, Μουζάκης, Μωράκης, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Μαρκέας, Μαρούδας, Σουγιούλ, Ζακ Ιακωβίδης, Γούναρης, Καπνίσης, το ελαφρό τραγούδι γράφει μουσική ιστορία με φωνές όπως η Σοφία Βέμπο, ο Νίκος Γούναρης, ο Τώνης Μαρούδας, η Δανάη Στρατηγοπούλου, η Μάγια Μελάγια, ο Φώτης Πολυμέρης, η Κούλα Νικολαϊδου, ο Τζίμης Μακούλης, ο Σώτος Παναγόπουλος, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Ελίζα Μαρέλλι, η Νάντια Κωνσταντοπούλου, η Κάκια Μένδρη, η Καίτη Μπελίντα, η Στέλλα Γκρέκα, αλλά και οι αδερφές Καλουτά, τα τρίο της εποχής (Τρίο Μπελκάντο, Τρίο Κιτάρα κλπ.) και τόσοι άλλοι και άλλες.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 22.30, στη Μουσική Σκηνή ΞΕΦΩΤΟ, η Ομάδα Πολιτισμού ΈΛΛΗΧΟΣ και η Χορωδία ΄ΕΛΛΗΧΟΣ Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παρουσιάζουν τη μουσική πρόζα “ΓΛΥΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ”, με τραγούδια εποχής και διάθεση μουσικής ανανέωσης.

Μουσική Σκηνή ΞΕΦΩΤΟ, Λυκούργου 5, Λαδάδικα. Παρασκευή 24 Ιουνίου. Ώρα έναρξης 22.30.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com