Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Πάρτε μέτρα τώρα, πριν να είναι αργά

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη πολιτικά κέντρα, εντός κι εκτός κυβέρνησης, που επιδιώκουν να διαχειριστούν την οικονομική κρίση με επικοινωνιακούς όρους, επιτέλους κάποια στιγμή το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να ξυπνήσει.




Ειδικά όσοι έχουν εκλεγεί και επιλεγεί να διαχειριστούν την επόμενη ημέρα στην οικονομία, εκείνοι που πρέπει να βάλουν τις βάσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση της κατανάλωσης, την ενίσχυση της αισιοδοξίας για το μέλλον.

Τα λουκέτα στο Ledra Hotel και την εταιρεία «Πυρσός» ασφαλώς και δεν είναι απότοκος της κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων μηνών. Είναι αποτέλεσμα της πολυετούς διατήρησης της χώρας σε καθεστώς ύφεσης, ασφυξίας, έλλειψης ρευστότητας. Αν πρέπει να χρεωθεί κάτι η παρούσα κυβέρνηση, είναι η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, που επιδεινώνει την «υγεία του ασθενούς».

Αυτά, ωστόσο, τα λουκέτα καθώς και η αγωνιώδης έκκληση της αγοράς, των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, για άρση της αβεβαιότητας και επιστροφή στην ομαλότητα θα πρέπει να αποτελέσουν τα ηχηρά καμπανάκια στο Μαξίμου και ειδικά στο οικονομικό επιτελείο.

Τα «παιχνίδια» με τη συμφωνία, τα πίσω - μπρος με τα προαπαιτούμενα και βεβαίως οι νέες απαιτήσεις των δανειστών το μόνο που κάνουν είναι να σφίγγουν περισσότερο τη θηλιά στον λαιμό της χώρας. Πόσο μπορούν να αντέξουν επιχειρήσεις που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού; Πώς θα μπορέσουν να στηριχθούν επιχειρηματίες που άντεξαν έξι χρόνια και τώρα, που φαίνεται να αλλάζει σελίδα η οικονομία, ετοιμάζονται να βάλουν κι αυτοί λουκέτο;

Απαιτείται το ταχύτερο από την κυβέρνηση να βάλει μπροστά ένα γενικευμένο σχέδιο ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και ενδυνάμωσης των επιχειρήσεων που έμειναν όρθιες. Αν αυτό δεν συμβεί μέχρι το τέλος του έτους, τότε ο επιχειρηματικός κόσμος θα μετρά εκατοντάδες λουκέτα και η κυβέρνηση θα ζυγίζει το πολιτικό κόστος των χιλιάδων απολυμένων.

Κανείς δεν το θέλει αυτό, αρκεί να υπάρξει επιτέλους σοβαρότητα και στοχοπροσήλωση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com