Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

O ΣΕΒ EΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Aπό την προσέγγιση στη σύγκρουση; Για αρκετούς επιχειρηματίες-μέλη του ΣΕΒ ο «μήνας του μέλιτος» με την κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει πια περάσει και δεν είναι λίγοι όσοι εκδηλώνουν ανοικτά την αντίθεσή τους. ιδιαίτερα απέναντι σε μέτρα και σε θέσεις που οι ίδιοι θεωρούν ότι πλήττουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και την οικονομία.



Αν η αλλαγή αυτή προιωνίζεται και μία διαφορετική στάση της ηγεσίας του ΣΕΒ από εδώ και πέρα, αυτό είναι ένα ερώτημα, στο οποίο πιθανώς να δώσει απάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας στην επικείμενη ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην συνέλευση, που πραγματοποιείται παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, βασικοί ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Νωρίτερα, κατά την πρωινή συνεδρίαση θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου ήδη επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Φέσσα, αποφασίζοντας να προτείνει στη συνέλευση την ανανέωση της θητείας του στη θέση του προέδρου για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο κ. Φέσσας εξελέγη για πρώτη φορά στα ηνία του ΣΕΒ το 2014.

Στις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν για τη ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του νέου Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ αναμένονται αρκετά νέα μέλη. Τα πέντε νέα πρόσωπα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου είναι ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, η κα Ηρώ Αθανασίου πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Unilever Ελλάδος/Κύπρου, η κα Νέλλη Κάτσου αντιπρόεδρος της Pharmaten και ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος, της ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Τα νέα πρόσωπα θα πλαισιώσουν την έμπειρη ομάδα των μελών που παραμένουν στο τιμόνι του ΣΕΒ όπως ο κ. Ιωάννης Γιώτης, ο κ. Σπύρος Θεωδορόπουλος, ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, και άλλοι. Οι αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. αντανακλούν την προσπάθεια να ενσωματωθούν στην ηγετική ομάδα του Συνδέσμου εκπρόσωποι από όλο το φάσμα του ελληνικού επιχειρείν, τόσον όσον αφορά τους κλάδους και τους τομείς δραστηριότητας, όσο και το εταιρικό μέγεθος.

Στην απογευματινή του ομιλία ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Φέσσας αναμένεται να υπογραμμίσει τη σημασία της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης. «Χτίζοντας εμπιστοσύνη θα απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα», έχει δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν ο κ. Φέσσας, ο οποίος, όπως λένε οι συνεργάτες του, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα. ...Δεν έχουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας, δεν μας εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι επιχειρηματίες δεν εμπιστεύονται το κράτος και η κοινωνία δεν εκτιμά τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα. 'Ενας φαύλος κύκλος που πρέπει να σπάσει. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει ούτε με δανεικά, ούτε μόνον με ευρωπαϊκά κονδύλια και ότι χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδυθούν, σε μία χώρα που έχει σχέδιο, στόχους και εργαλεία.

Ο κ. Φέσσας αναμένεται ότι θα επιμείνει στην ανάγκη συνεργασίας για να επιτευχθούν όλα αυτά. Όλοι μαζί, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, κράτος, φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να χαράξουν μία στρατηγική, που θα συνδυάζει τους στόχους και τις δυνατότητες και θα αξιοποιεί τους πόρους είναι το μήνυμα που θα προσπαθήσει να μεταφέρει στην ομιλία του, αναφέρουν κύκλοι του ΣΕΒ. Ωστόσο υπάρχει και η απογοήτευση από το μείγμα της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής και η ανησυχία για τις υφεσιακές πιέσεις στην οικονομία.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com