Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Πλαστικό χρήμα: Τι αλλάζει στις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών

Θέμα ημερών είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για το «πλαστικό» χρήμα που φέρνει τα πάνω - κάτω στις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών.



Επίσης, σύμφωνα με το capital, αλλαγές θα υπάρξουν και στον τρόπο υπολογισμού του αφορολόγητου το οποίο θα συνδεθεί με τις ηλεκτρονικές πληρωμές με κάρτες, μέσω ίντερνετ κ.λπ.

Οι αλλαγές που προωθούνται είναι

- Το ανώτατο ποσοστό δαπάνης με πλαστικό χρήμα προκειμένου να δοθεί το αφορολόγητο όριο στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους περιορίζεται από το 30% στο 20%. Έτσι για να πάρει ένας μισθωτός το αφορολόγητο όριο και έχει εισόδημα έως 10.000 θα πρέπει να δαπανήσει το 10% με πλαστικό χρήμα, το 15% εφόσον έχει εισόδημα έως 30.000 και για εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ θα πρέπει δαπανήσει με πλαστικό χρήμα τουλάχιστον το 20% αλλά θα υπάρχει και ανώτατο όριο δαπάνης (π.χ. 12.000 ευρώ)

- Οι επιχειρήσεις που δεν επιθυμούν να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές θα το δηλώνουν με ειδική πινακίδα που θα είναι εμφανής στην είσοδο. Αν δεν έχει αναρτηθεί η σχετική πινακίδα θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ

- Οι δαπάνες για γιατρούς θα αναγνωρίζονται για έκπτωση φόρου μόνο εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί μέσω χρέωσης καρτών.

- Καθιερώνεται η λοταρία αποδείξεων για να δίνεται κίνητρο στους φορολογούμενους να ζητούν αποδείξεις. Όλη η διαδικασία θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο (sms, internet)

- Οι δαπάνες για δικηγορικές υπηρεσίες θα αναγνωρίζονται από την εφορία για την οικοδόμηση του αφορολόγητου μόνο εφόσον ξεπερνούν τα 500 ευρώ και έχουν πραγματοποιηθεί με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com