Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

«Ηλεκτρονικός φράχτης» για καραντίνα στην Ταϊβάν

Η Ταϊβάν, που έχει αποσπάσει ιδιαίτερα θετικά σχόλια διεθνώς για τον τρόπο που έχει δράσει κατά του κορωνοϊού, κυκλοφορεί έναν «ηλεκτρονικό φράχτη» που βασίζεται σε κινητά τηλέφωνα, χρησιμοποιώντας εντοπισμό τοποθεσίας για να διασφαλίζεται πως οι άνθρωποι που βρίσκονται σε καραντίνα παραμένουν στα σπίτια τους.



Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο συνδυάζουν τεχνολογικά μέσα και ανθρώπινες προσπάθειες για να επιβάλουν καραντίνες προκειμένου να απομονώνονται στα σπίτια τους άτομα που έχουν εκτεθεί στον ιό- ωστόσο το σύστημα της Ταϊβάν θεωρείται πως είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί mobile phone tracking για τον σκοπό αυτό.

«Σκοπός είναι να εμποδίσουμε τους ανθρώπους να κυκλοφορούν και να εξαπλώνουν τη μόλυνση» είπε, σύμφωνα με το Reuters, ο Τζιάνγκ Χονγκ-γουέι, επικεφαλής του υπουργείου Κυβερνοασφαλείας της χώρας, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών συνεργασίας με τους παρόχους τηλεπικοινωνιών για την αντιμετώπιση του ιού.

Το σύστημα παρακολουθεί τα σήματα του κινητού τηλεφώνου για να ενημερώνει την αστυνομία και τοπικούς αξιωματούχους εάν αυτοί που βρίσκονται σε κατ'οίκον περιορισμό απομακρύνονται από τις διευθύνσεις τους ή απενεργοποιούν τα κινητά τους. Ο Τζιάν είπε πως οι αρχές έρχονται σε επαφή ή επισκέπτονται αυτούς που ενεργοποιούν έναν τέτοιο συναγερμό μέσα σε 15 λεπτά. Επίσης, αξιωματούχοι καλούν δύο φορές την ημέρα για να διασφαλίζουν πως δεν αποφεύγεται η ανίχνευση μέσω εγκατάλειψης των τηλεφώνων στο σπίτι.

Προβληματισμοί για θέματα ιδιωτικότητας έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της χρήσης δεδομένων τοποθεσίας για τις προσπάθειες κατά του κορωνοϊού σε ΗΠΑ, Ευρώπη και αλλού, ωστόσο το σύστημα δεν φαίνεται να έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Ταϊβάν, που έχει αναφέρει περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων, τη στιγμή που στη γειτονική Κίνα ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Οι περισσότερες ασιατικές χώρες είναι σε επιφυλακή για να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση μετά από μια αύξηση των μολύνσεων μεταξύ ανθρώπων που ταξιδεύουν από άλλες χώρες- ειδικά από την Ευρώπη. Στο Χονγκ Κονγκ δίνονται ειδικά περικάρπια σε αυτούς που τίθενται σε καραντίνα, στη Σιγκαπούρη αποστέλλονται γραπτά μηνύματα στα άτομα, που πρέπει να κάνουν κλικ σε link για να αποδείξουν πως βρίσκονται στο σπίτι, και στην Ταϊλάνδη κυκλοφόρησε μια εφαρμογή την οποία πρέπει να κατεβάσουν όλοι όσοι καταφθάνουν σε ένα αεροδρόμιο, για να βρεθεί πού έχουν κινηθεί σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον ιό. Επίσης, στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, λανσαρίστηκε μια εφαρμογή για την παρακολούθηση κρουσμάτων. Άλλες χώρες όπως η Νότια Κορέα και το Ισραήλ χρησιμοποιούν παρακολούθηση κινητών μέσω δορυφόρων για τον εντοπισμό ατόμων με τα οποία ήρθε σε επαφή το κρούσμα. Η Κίνα έχει χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο εύρος μεθόδων για την παρακολούθηση της υγείας και των κινήσεων των πολιτών της και την επιβολή περιορισμών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com