Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Περίπου 40 νέα κρούσματα γρίπης την ημέρα

Σαράντα νέα κρούσματα την ημέρα καταγράφονται κατά μέσο όρο στη χώρα μας, καθώς η τουριστική σεζόν βρίσκεται στο ζενίθ και η εισροή επισκεπτών στην Ελλάδα είναι μεγάλη.

Την ίδια ώρα η υγεία του 33χρονου, που αποτέλεσε το πρώτο σοβαρό κρούσμα επί ελληνικού εδάφους την περασμένη Κυριακή στην Κρήτη, παρουσιάζει ελαφρά βελτίωση αλλά αν και απύρετος παραμένει διασωληνομένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νησιού, εφόσον η βλάβη στους πνεύμονές του θεωρείται σοβαρή.

Στο μεταξύ δύο νέα κρούσματα,


καθώς το πρώτο είχε επιβεβαιωθεί πριν από μία εβδομάδα σε ναύτη ο οποίος υπηρετεί σε κανονιοφόρο που έπλεε ανοιχτά του Λιβάνου, εμφανίστηκαν το Σαββατοκύριακο στο Πολεμικό Ναυτικό. Το πρώτο διαπιστώθηκε σε υπαξιωματικό του ναρκοθηρευτικού «Καλυστώ» που συμμετέχει στη μόνιμη δύναμη του ΝΑΤΟ στην τουρκική πόλη Αττάλεια, στα νότια της χώρας. Ο ασθενής νοσηλεύεται απύρετος, απομονωμένος στο θεραπευτήριο του πλοίου, ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα εξετάστηκε και κανένα μέλος του δεν φαίνεται να παρουσιάζει κάποια από τα συμπτώματα της γρίπης. Το πλοίο αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στον ναύσταθμο της Κρήτης.

Το δεύτερο κρούσμα αφορά έναν ναύτη που υπηρετεί τη θητεία του στον ναυτικό σταθμό Σάμου και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του νησιού με ελαφριά συμπτώματα από τις 21 του μηνός και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Μία γιατρός του Νοσοκομείου Ρεθύμνου είναι και το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης στον νομό. Η γιατρός, που παρακολουθεί αγωγή στο σπίτι της, φέρεται να εμφάνισε τα συμπτώματα της νόσου την περασμένη Κυριακή κατά την εφημερία της. Την επόμενη ημέρα με την υποψία ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από τον ιό, παρέμεινε στο σπίτι της λαμβάνοντας την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Η επιβεβαίωση ήρθε τέσσερις μέρες μετά, την Πέμπτη, οπότε και οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι ήταν θετική στον ιό αλλά ευτυχώς τα συμπτώματα που εμφάνισε ήταν ήπ
 
website counter
friend finderplentyoffish.com