Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Παρέμβαση Παπαθανασίου ζητά ο Ψωμιάδης για το πετρέλαιο θέρμανσης

Την προσωπική παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου, ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα του «υπέρμετρα σκληρού» - όπως τον χαρακτηρίζει - νόμου, που απαγορεύει τη διάθεση ή μεταφορά πετρελαίου θέρμανσης για άλλες χρήσεις, ζητά ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Όπως ισχυρίζεται, τα «εξοντωτικά πρόστιμα» και οι «ανελαστικές διοικητικές αποφάσεις», που απορρέουν από το νόμο, έχουν οδηγήσει πολλές μικρές επιχειρήσεις στο κλείσιμο.

Στην επιστολή του,


την οποία αποστέλλει λόγω της αρμοδιότητας των νομαρχιών για τον έλεγχο της εφαρμογής του νόμου από το 1997, ο κ.Ψωμιάδης σημειώνει ακόμη ότι, σε προηγούμενες επαφές του με το υπουργείο, είχε αναληφθεί δέσμευση για τροποποίηση του νόμου «ώστε να μειωθούν τα πρόστιμα και οι διοικητικές ποινές».

Ο κ. Ψωμιάδης υπενθυμίζει ότι πέρα από τα υψηλά πρόστιμα, επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος ή λειτουργίας του μηχανήματος για ένα έτος (σε περίπτωση υποτροπής η άδεια αφαιρείται οριστικά).

Η επιστολή κοινοποιείται στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και τους αρμόδιους υφυπουργούς, Αντώνη Μπέζα και Αθανάσιο Μπούρα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com