Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Επαναφέρει τη ρητορία της συναίνεσης ο Γ. Παπαθανασίου

«Οφείλουμε να προετοιμαστούμε από τώρα για τις νέες προκλήσεις στον τομέα της απασχόλησης» επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, ζητώντας συναίνεση για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.


Μιλώντας σε ημερίδα της ΟΚΕ με θέμα «Οι επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση: Ο ρόλος του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπισή τους» ο υπουργός επισήμανε ότι πρέπει να "διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική και παραγωγική. Μια οικονομία που θα ευνοεί τις νέες επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας".

Πρόσθεσε ότι "οφείλουμε, με διάλογο, υπευθυνότητα και συναίνεση, να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις για ένα αποτελεσματικότερο και σύγχρονο καθεστώς στην αγορά εργασίας. Ένα καθεστώς που θα ευνοεί την αύξηση της απασχόλησης και θα δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για όλους και ειδικά για τους νέους ανθρώπους".

Επισήμανε ότι είναι αναγκαίες "ακόμη περισσότερες τομές και μεταρρυθμίσεις για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ξεφεύγοντας από τη λογική της στείρας άρνησης, των κατεστημένων συμφερόντων και της μίζερης στασιμότητας". Και τούτο διότι σύμφωνα με τον κο Παπαθανασίου, ο στόχος για περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, περνάει μέσα από ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, μακριά από τις αγκυλώσεις του χθες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com