Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Εξίσωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο σε ορίζοντα δεκαετίας

Τη σταδιακή εξίσωση, μέσα σε μια δεκαετία, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο προτείνει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με τις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις γυναίκες και το αίτημα της Κομισιόν για διαρθρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα,


το πλαίσιο αυτό πρότεινε κλιμάκιο ελλήνων εμπειρογνωμόνων που συναντήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, η ελληνική πλευρά περιέγραψε την υπάρχουσα κατάσταση και τις διαφορές που υπάρχουν στα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η ελληνική αντιπροσωπεία πρότεινε επί της ουσίας τη σταδιακή εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης μέσα σε δέκα χρόνια κατά τρόπον ώστε όσο περισσότερο απέχει σήμερα μια εργαζόμενη από την ηλικία της συνταξιοδότησης της τόσο μεγαλύτερο να είναι το πρόσθετο χρονικό διάστημα το οποίο θα κληθεί να παραμείνει στην ενεργό οικονομική δραστηριότητα.

Το μείζον πρόβλημα έγκειται στις εργαζόμενες μητέρες που σχεδιάζουν να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση της δεκαπενταετίας. Όσες εξ αυτών θα έχουν κατοχυρώσει τη δεκαπενταετία άμα τη εφαρμογή του σχετικού νόμου δεν αναμένεται να θιγούν, όπως θα συμβεί για τις υπόλοιπες.

Η κοινοτική πλευρά θα εξετάσει το επόμενο διάστημα τις ελληνικές προτάσεις και, εφόσον συμφωνήσει, θα λάβουν τη μορφή νομοσχεδίου περί το φθινόπωρο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com