Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μονομερείς ενέργειες αν οι δανειστές δεν... πειστούν από τα επιχειρήματά του, άφησε ο Αλ. Τσίπρας, στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.





«Δεν είναι επιδίωξή μας να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες, αλλά αν αναγκαστούμε να προχωρήσουμε θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια του λαού και την κυριαρχία της πατρίδας», είπε ο κ. Τσίπρας, επιμένοντας ότι σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση, θα προχωρήσει σε κατάργηση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. «Η διαπραγμάτευση είναι απαραίτητη γιατί στόχος δεν είναι να βγει η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά να διεκδικήσει μια βιώσιμη λύση». Χαρακτήρισε «ακατανόητη και ανιστόρητη» τη θεωρία των δύο άκρων, ενώ έκανε λόγο για «ακραία ακροδεξιά στοιχεία» στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Για «τηλεοπτική τρικυμία εν κρανίω», μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας. «Μάθαμε ότι θα σκίσει το μνημόνιο αλλά θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση. Δήλωσε ότι ''πόροι υπάρχουν'', αλλά παραδέχθηκε ότι μόνος δανειακός πόρος είναι οι σημερινοί δανειστές», σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com