Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Αντ. Σαμαράς: Προσδοκούμε περισσότερη αλληλεγγύη

Νέα επίθεση κατά του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού, χωρίς αναφορές στη θεωρία των δύο άκρων, εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα για περισσότερη «αλληλεγγύη και υπευθυνότητα» προς τους δανειστές μας τονίζοντας πως «η Ελλάδα βιώνει σήμερα αφ' ενός τις απίστευτες θυσίες εκ μέρους του λαού της και αφ' ετέρου την υπάρχουσα και την προσδοκώμενη αλληλεγγύη προς την κοινή μας οικογένεια».





Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου για την «Αναγκαιότητα της Ευρώπης», σε εκδήλωση των Ιδρυμάτων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και «Κόνραντ Αντενάουερ» και αφού αναφέρθηκε στο έργο και την αποφασιστική συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, έστειλε και πάλι ένα σαφές μήνυμα κατά του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού, τονίζοντας: «Αγαπάμε τη χώρα μας παρά πολύ για να επιτρέψουμε φαινόμενα όπως ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός».

Απευθυνόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, προς τους δανειστές μας, ο κ. Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα στην Ευρώπη και κάνοντας ειδική μνεία στις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων, τόνισε: «Χρειάζεται αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Αυτό που βιώνει σήμερα η Ελλάδα είναι από τη μία οι απίστευτες θυσίες του λαού της και από την άλλη η προσδοκώμενη αλληλεγγύη από τους εταίρους της, για να ξεπεράσει την κρίση». Έγιναν λάθη στο παρελθόν, πρόσθεσε αλλά «τώρα πρέπει να τα λύσουμε μαζί, να φτιάξουμε το κοινό μας μέλλον, αλλιώς θα γίνουμε οι παρίες του μέλλοντος».

Ο Ευάγγ. Βενιζέλος
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ευάγγ. Βενιζέλος στέλνοντας ένα σχεδόν ταυτόσημο μήνυμα στις Βρυξέλλες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού σημείωσε πως «είναι ανοικτή η κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα», τόνισε: «Υπάρχει μια ανακύκλωση προβλημάτων και προβληματισμών, που αδικούν τις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και περιμένουμε να σχηματιστεί η νέα γερμανική κυβέρνηση, γιατί χρειάζεται μια αντιμετώπιση, η οποία θα δώσει μια πολιτική προοπτική στην Ευρωζώνη και να δείξουν οι εταίροι μας ότι αντιλαμβάνονται το τεράστιο έργο που έχει επιτευχθεί εδώ, να μην το κλονίζουν».

Στην ομιλία στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στα πολύνεκρα ναυάγια με παράνομους μετανάστες στη Λαμπεντούζα, για να επισημάνει πως «τα περιστατικά αυτά είναι οι καθημερινές τραγωδίες που ζούμε στην Ελλάδα για χρόνια» και ζήτησε περισσότερη προστασία των συνόρων μας.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με περισσότερες κοινοτικές πολιτικές, έναν πιο ουσιαστικό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, την καθιέρωση ενός σταθερού τραπεζικού συστήματος, περισσότερη δημοσιονομική συνεργασία, σταθερή νομισματική πολιτική και σταθερό φορολογικό περιβάλλον στην Ευρώπη.

Στην εκδήλωση προς τιμήν του Κων. Καραμανλή μίλησαν επίσης ο Μ. Σουλτς και η Μ. Δαμανάκη, ενώ παρόντες ήταν ο Π. Μολυβιάτης, ο Αχ. Καραμανλής και ο υιός του Κώστας, ο Ι. Βαρβιτσιώτης, ο Αντ. Τρακατέλλης, ο Γ. Αναστασόπουλος και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Κ. Πουπάκης και Γ. Παπανικολάου.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com