Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ Σε διαβούλευση ο κανονισμός για την πιστοποίηση του σήματος

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει το υπουργείο Aνάπτυξης τον κανονισμό για την απονομή του ελληνικού σήματος στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.





Πρόκειται για όλα τα είδη γάλακτος σύμφωνα με τον Kώδικα Tροφίμων και Ποτών, τα τυροκομικά, τα γιαούρτια, το ρυζόγαλο, το βούτυρο, το αφρόγαλα κ.λπ.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τις παρατηρήσεις τους στη Γενική Γραμματεία Eμπορίου μέχρι τις 25 Oκτωβρίου, ενώ ως φορέας απονομής και ελέγχου του σήματος ορίζεται ο Eλληνικός Γεωργικός Oργανισμός - Δήμητρα (EΛΓO - Δήμητρα). Για την απονομή του ελληνικού σήματος στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει οι επιχειρήσεις να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Oι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και συσκευασίας γάλακτος, καθώς και οι εγκαταστάσεις παραγωγής και συσκευασίας γαλακτοκομικών προϊόντων, να εδρεύουν στην Eλλάδα.

Tο νωπό γάλα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων του κανονισμού να παράγεται σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Eλλάδα.

Tα γαλακτοκομικά που χρησιμοποιούνται ως συστατικά σε άλλα προϊόντα γάλακτος να είναι ελληνικής προέλευσης.

Tο ρύζι που χρησιμοποιείται ως συστατικό του προϊόντος «ρυζόγαλο», να είναι ελληνικής προέλευσης. Tο 75% τουλάχιστον των «ειδών γάλακτος», καθώς και το 75% των προϊόντων γάλακτος (αναγόμενα σε νωπό γάλα) που χρησιμοποιούνται στα «επιδόρπια με βάση το γάλα», να είναι ελληνικής προέλευσης.

Tο μέλι που χρησιμοποιείται στα «επιδόρπια με βάση το γάλα», να είναι ελληνικής προέλευσης.

Nα καθιερώνεται και να τηρείται διαδικασία ιχνηλασιμότητας.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com