Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Για τα δικαιολογητικά: «Πόλεμος» εφοριών - φορολογουμένων

Πολλοί ήταν τελικά οι φορολογούμενοι που αγνόησαν τις οχλήσεις από τις κατά τόπους εφορίες προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά ώστε να πραγματοποιηθεί η εκκαθάριση των δηλώσεων.





Σε σύνολο περίπου 330 χιλιάδων φορολογουμένων, οι 128 χιλιάδες δεν πέρασαν από την εφορία «διά υπόθεσή τους». Το υπουργείο Οικονομικών όμως δεν δείχνει διατεθειμένο να αφήσει το θέμα να περάσει έτσι, αλλά θα το πάει στα άκρα. Για όσους είναι να πάρουν επιστροφή δεν πρόκειται να κάνει τίποτε, αλλά δεν θα προχωρεί η εκκαθάριση με ό,τι σημαίνει αυτό. Γι' αυτούς που είναι να πληρώσουν θα προχωρήσει η εκκαθάριση και όταν «συναντηθούν» ξανά θα πέσουν και τα ανάλογα πρόστιμα.

Κλάους Ρέγκλινγκ, Επικεφαλής ESM
Η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές το 2014
Για τα δικαιολογητικά: «Πόλεμος» εφοριών - φορολογουμένων

Μας προσγειώνει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, καθώς θεωρεί «σαφές» πως η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές το 2014, ενώ τονίζει ότι πιθανότατα θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας. Σε συνέντευξή του στην Handelsblatt, ο Ρέγκλινγκ αναφέρει ότι οι χώρες που λαμβάνουν στήριξη από τον μηχανισμό, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, έχουν καταγράψει πρόοδο. «Η Ελλάδα ξεκίνησε από τη δυσκολότερη θέση σε σύγκριση με όλα τα άλλα κράτη και μέχρι στιγμής έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος των μεταρρυθμίσεων», λέει ο επικεφαλής του ESM. Και καταλήγει «είναι όμως αρκετά σαφές πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει τον επόμενο χρόνο να αναχρηματοδοτηθεί στις αγορές με δικά της ομόλογα», λέγοντας πως «σε αυτό τον βαθμό, πιθανότατα θα χρειαστεί ένα επιπλέον πακέτο βοήθειας».

Ανακαλύπτονται πόλεις ολόκληρες
Πόσους ανέργους έχουμε τελικά;

Η είδηση της «ανακάλυψης» του νησιού στο Πακιστάν μετά από τον σεισμό, έκανε τον γύρο του κόσμου. Θα πει κανείς σιγά την είδηση, εδώ στην Ελλάδα ανακαλύφθηκε πόλη ολόκληρη μαζί με 63.000 κατοίκους. Δυστυχώς όμως τα ξένα ΜΜΕ δεν έδωσαν την απαιτούμενη σημασία. Αυτά που γίνονται στην χώρα πάντως ξεπερνούν κάθε φαντασία. Η ανεργία καλπάζει, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να πει πόση τελικά είναι. Η «μαύρη» εργασία υπάρχει παντού και αρκούσε μόνο ένα μέτρο για να φοβηθούν κάποιοι και να δηλώσουν τους εργαζόμενους που έχουν. Πάντως θα περάσει πολύς καιρός για να μάθουμε πόσοι πραγματικά δουλεύουν και πόσοι πραγματικά θέλουν και δεν έχουν δουλειά.

Αθόρυβα πλησιάζει η κεφαλαιοποίησή της το ένα δισ.
Καλπάζει η ΕΥΔΑΠ

Πολλές μετοχές έχουν ξεχωρίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον δείκτη στο χρηματιστήριο να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων και πλέον μηνών. Η μετοχή όμως που αναμφίβολα ξεχωρίζει είναι αυτή της ΕΥΔΑΠ. Η μετοχή από την αρχή του χρόνου κερδίζει περίπου 65%, ενώ η κεφαλαιοποίησή της είναι περίπου 910 εκατ. ευρώ. Η «τρελή» κούρσα ξεκίνησε στο τέλος Αυγούστου και συνοδεύθηκε από υψηλούς όγκους συναλλαγών που είναι σχεδόν πενταπλάσιοι των συναλλαγών που πραγματοποιούσε στο προηγούμενο χρονικό διάστημα. Οι επενδυτές προφανώς προσδοκούν σε επίλυση του ζητήματος με τα χρέη των δήμων και σε επιτυχή αποκρατικοποίηση, αρχές του επόμενου έτους, και σπεύδουν να τοποθετηθούν.

Αλλάζουν συνεχώς οι κανόνες
Στα άκρα οι σχέσεις κλινικών - ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ είναι πλέον ο καλύτερος πελάτης των ιδιωτικών κλινικών. Ένας πελάτης που ωστόσο δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις, φέρνοντας σε δυσχερή θέση τις επιχειρήσεις. Και οι δύο πλευρές μπορούν να επιχειρηματολογήσουν και να επιρρίψουν ευθύνες ο ένας στον άλλον για μία σειρά από ζητήματα, τα οποία είναι και τεχνικά και δύσκολα κανείς μπορεί να πάρει θέση. Ωστόσο ένα είναι σίγουρο. Ο ΕΟΠΥΥ μεταβάλλει συνεχώς τους κανόνες και κανείς δεν μπορεί να κάνει έναν προγραμματισμό που ειδικά σε αυτές τις εποχές είναι άκρως απαραίτητος για τις επιχειρήσεις. Ο υπουργός Υγείας ίσως είναι απαραίτητο να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει τους κανόνες, κάτι που θα είναι προς όφελος όλων.

Απόβαση Τούρκων στα νησιά
Ενδιαφέρον για μαρίνες σε Χίο, Μυτιλήνη

Πριν από μερικές δεκαετίες ίσως το ενδιαφέρον ενός Τούρκου να επενδύσει στην Ελλάδα να αποτελούσε και πρόκληση και ο επιχειρηματίας να χαρακτηριζόταν ως persona non grata. Ωστόσο, οι εποχές έχουν αλλάξει, κυρίως εξαιτίας της κρίσης και ως εκ τούτου οποιαδήποτε επένδυση είναι ευπρόσδεκτη. Για τη μαρίνα στη Χίο φαίνεται πως θα κονταροχτυπηθούν δύο όμιλοι από τη γείτονα. Η εταιρεία Setur -μέλος της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας της οικογένειας Κοτς- είναι ένας από τους διεκδικητές της μαρίνας της Χίου, ενώ η άλλη προσφορά έρχεται από τον όμιλο Permak, έναν από τους νεότερους ομίλους πολυσχιδών δραστηριοτήτων στην Τουρκία που ιδρύθηκε μόλις το 1981 και σήμερα έχει απλώσει την επιρροή του σε μεγάλο μέρος της αγοράς.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com