Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Αγρια αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Μπαλασόπουλου για αξιολόγηση και... «μέρες του 1992»

«Φοβάμαι ότι θα έχουμε μέρες του 1992 όταν ένας άλλος υπουργός θέλησε να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος απαντώντας στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε επαναλάβει ότι ο νόμος για την αξιολόγηση και τον έλεγχο πλαστών πιστοποιητικών θα εφαρμοστεί



Η κόντρα μεταξύ των δύο σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε ακρόαση φορέων σε σχέση με τον συγκεκριμένο νόμο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η αξιολόγηση και ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών «δεν είναι αλά καρτ» και όπως κάθε νόμος «εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση». Σημείωσε μάλιστα ότι αντικείμενο των επαφών με τους φορείς είναι η συζήτηση για τις συνέπειες του νόμου.
Αγρια αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Μπαλασόπουλου για αξιολόγηση και... «μέρες του 1992»
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ απάντησε σχολιάζοντας ότι «φοβάμαι ότι θα έχουμε μέρες του 1992 όταν ένας άλλος υπουργός θέλησε να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες», αναφερόμενος στα εκτεταμένα επεισόδια που προκάλεσε η προσπάθεια της τότε κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Σε άλλο σήμείο, ο κ.Μπαλασόπουλος σχολίασε ειρωνικά την αποχώρηση του κ.Μητσοτάκη, λέγοντας «Άντε τελείωνε, έχεις ραντεβού με την τρόικα, πρέπει να φύγεις», προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού: «Θα παρακαλούσα λιγότερη ειρωνεία από τους φορείς. Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη, εδώ είναι Βουλή», ενώ και ο εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης επενέβη σχολιάζοντας «Φιλοξενούμενος είστε. Αν δεν μπορούν να περάσουν έξω. Τώρα!».
Είχαν προηγηθεί αναφορές στον τρόπο με τον οποίο μονιμοποιήθηκαν οριστικά οι εργαζόμενοι με το διάταγμα Παυλόπουλου το 2004, για τους οποίους έχει γίνει έλεγχος από το ΑΣΕΠ, όπως είχε αναφέρει ο κ.Μπαλασόπουλος. Ο κ.Μητσοτάκης ανταπάντησε ότι το ΑΣΕΠ δεν είχε πάρει «φυσικό φάκελο» στα χέρια του και τώρα μπορεί να ελέγξει εάν και πού παραπλανήθηκε. Οπως σημείωσε, όλες οι πλευρές παραδέχονται ότι με τις μονιμοποιήσεις του 2004 έχουν γίνει παρατυπίες.
«Αυτό ακριβώς θέλουμε να ελέγξουμε ... Στους υπόλοιπους 33.000 που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και δεν μονιμοποιήθηκαν τι λέμε; Υπήρχαν κάποια κορόιδα που δεν μονιμοποιήθηκαν και κάποιοι άλλοι που είχαν τις άκρες και μονιμοποιήθηκαν;», αναρωτήθηκε ο υπουργός.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com