Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς

Αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα του δημοτικού σχολείου δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, παράλληλα, αναμένει θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαίρεση του τομέα της εκπαίδευσης από τον κανόνα που προβλέπει μία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις.




Εφόσον η θετική απάντηση επιβεβαιωθεί, τον Φεβρουάριο του 2015 θα διενεργηθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για πέντε ειδικότητες: φιλόλογους, μαθηματικούς, φυσικούς, δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου εφ΄ όλης της ύλης, δίνοντας επίσης στοιχεία για το ενδιαφέρον που, έως τώρα, έχουν επιδείξει οι πρωτοετείς φοιτητές να μετεγγραφούν από τα περιφερειακά προς τα κεντρικά ΑΕΙ. Έως χθες, 12.035 φοιτητές είχαν απευθυνθεί σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να δημιουργήσουν κωδικό με τον οποίο μπορούν ηλεκτρονικά να καταθέσουν αίτηση μετεγγραφής. Από αυτούς, οι 10.070 έχουν ήδη καταθέσει τη σχετική αίτηση.

Η προθεσμία θα ολοκληρωθεί μεθαύριο και, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου, ο τελικός αριθμός μπορεί να μην ξεπεράσει τις 20.000. Πλέον, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ρίχνει το βάρος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. «Λιγότερη ύλη, περισσότερη παιδεία είναι το σύνθημά μας», τόνισε ο κ. Λοβέρδος. Όπως συμπλήρωσε, 17 αντικείμενα διδάσκονται σήμερα στο δημοτικό σχολείο. Ο αριθμός των μαθημάτων ξεκινά από 8 στην Α΄ και Β΄ τάξη και αυξάνεται σε 10 στη Γ΄ και Δ΄ τάξη και στα 13 στην Ε΄ και την Στ΄ τάξη.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com