Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Πόσο ενοικιάζονται τα...σαλέ τα Χριστούγεννα

Μεικτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι τιμές των δωματίων στους πιο δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ελλάδας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα του καταλόγου ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trviago Hotel Price Index) για τον φετινό Δεκέμβριο.




Στους περισσότερους προορισμούς παρατηρείται είτε μικρή μείωση είτε μικρή αύξηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει σημαντική αύξηση.

Η υψηλότερη τιμή δωματίου παρατηρείται στα Τρίκαλα Κορινθίας και φθάνει στα 101 ευρώ ανά διανυκτέρευση με την τιμή, πάντως, να είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι, ενώ στα 100 ευρώ είναι η τιμή δωματίου στην Τσαγκαράδα Πηλίου, την περιοχή όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη αύξηση (37%) σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2013. Διψήφια ποσοστά αύξησης παρατηρούνται επίσης στο Μεγάλο Πάπιγκο (+30% στα 82 ευρώ), στην Καστοριά (+26% στα 88 ευρώ) και στην Αράχωβα (+21% στα 97 ευρώ).

Στο Καρπενήσι έχουν πέσει φέτος οι τιμές 15% στα 62 ευρώ, τιμή που είναι από τις χαμηλότερες όσον αφορά τουλάχιστον τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Επίσης, μειωμένη κατά 11% είναι η μέση ξενοδοχειακή τιμή δίκλινου δωματίου στα Γιάννενα (72 ευρώ έναντι 81 ευρώ πέρσι).

Εξωτερικό
Για όσους προτιμήσουν την Ευρώπη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για υψηλές τιμές, ιδίως στις μεγάλες και δημοφιλείς πρωτεύουσες. Την πρώτη θέση στη λίστα των ακριβότερων Ευρωπαϊκών πόλεων καταλαμβάνει το Λονδίνο, όπου η μέση ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σκαρφαλώνει στα 215 ευρώ για τον τελευταίο μήνα του 2014. Πέρυσι, η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαινόταν στα 194 ευρώ (+11%). Στη δεύτερη θέση η Γενεύη με μικρό ποσοστό αύξησης (+1%) σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2013 και τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 214 ευρώ. Το Παρίσι καταφέρνει να καταλάβει την τρίτη θέση στη λίστα των ακριβότερων πόλεων της Ευρώπης. Όσλο και Στοκχόλμη, συμπληρώνουν την «ακριβή» πεντάδα με 149 ευρώ και 147 ευρώ ανά διανυκτέρευση.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com