Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση έστειλε στην τρόικα το e-mail με τις απαντήσεις της

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έστειλε τελικά την Παρασκευή το απόγευμα το απαντητικό e-mail με τις εξηγήσεις που έπρεπε να δώσει προς την τρόικα.




Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν αλλαγές στις θέσεις της ελληνικής πλευράς, ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι τη Δευτέρα η Ελλάδα θα ζητήσει παράταση ολίγων εβδομάδων στο υπάρχον πρόγραμμα στήριξης. Αν και οι δανειστές επιμένουν σε τουλάχιστον εξάμηνη παράταση.

Άλλες πληροφορίες τονίζουν ότι την Κυριακή επιστρέφουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και οι επικεφαλής πιθανότατα να έρθουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σε μια κίνηση που θεωρείται «σήμα» προς την τρόικα ο Β. Βενιζέλος προανήγγειλε αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, στον Ασφαλιστικό αλλά και την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό. Ωστόσο, στο e-mail δεν αναφέρεται αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης σε ότι αφορά την εμπροσθοβαρή υλοποίηση των έκτακτων μέτρων που είχε προτείνει η ελληνική πλευρά. Δηλαδή ακύρωση της μείωσης της έκτακτης εισφοράς κατά 30%, φόρο πολυτελείας κ.λπ.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com